Magyar vezetőt választották meg egy fontos uniós pozicióra

2023. július 31. 16:29

Az MNB alelnöke az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) igazgatósági tagja lett.

2023. július 31. 16:29

Magas pozícióba, az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) igazgatósági tagjának választották meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti és fogyasztóvédelmi elnökét, Kandrács Csabát – olvasható a Világgazdaság hasábjain. A jegybank közleményében megjegyezte: 

magyar pénzügyi felügyeleti vezető ilyen magas testületi posztot több mint egy évtizede nem töltött be az uniós intézményben. 

Az EBA igazgatótanácsa az elnök mellett a választott nemzeti pénzügyi felügyeleti hatóságok, illetve jegybankok felső vezetőiből, az Európai Bizottság képviselőjéből és az ügyvezető igazgatóból áll.

Az igazgatóság hatásköre egyebek közt javaslatot tenni az éves, illetve többéves munkaprogramokra, gyakorolni bizonyos költségvetési jogköröket, elfogadni az EBA személyzetpolitikai tervét és a személyzeti szabályzat végrehajtásához szükséges intézkedéseket, javaslatot tenni a hatóság működéséről beszámoló éves jelentésekre,dönteni a fellebbviteli tanács tagjairól, illetve meghatározni az intézmény dokumentumaihoz való hozzáférési jogra vonatkozó külön rendelkezéseket.

Kandrács Csaba kinevezése két és fél évre szól, és meghosszabbítható.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. július 31. 17:00
FARKAS ÁDÁM is volt ebben a pozícióban, és második alkalommal is megválasztották őt az első 5 éves ciklus lejárta után.
karakter-2
2023. július 31. 16:36
A szocializmusban Moszkvát nem utáltam úgy, mint most Brüsszelt. Égjenek a pokolban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!