Kalapáccsal verték szét a traffipaxokat a Váci úton

2023. július 13. 10:52

A rongálókat felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntette miatt hallgatta ki a rendőrség.

2023. július 13. 10:52
null

Kalapáccsal vertek szét két traffipaxot is Budapesten a Váci úton – derül ki a Blikk cikkéből. A portál emlékeztet, tavaly május óta van felszerelve két traffipax a Váci úton, melyeket főváros és a XIII. kerület létesített, ezen eszközöket a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága üzemelteti.

Az egyik traffipax „ablakait” kalapáccsal zúzták be, és a másikat szintén működésképtelenné tették. A civil szakemberek úgy vélik, hogy nem öncélú rongálás volt az indíték, hanem egyfajta válaszreakció, mivel az úton gyakori gyorsulásos versenyek előtt akartak szabad utat nyitni az elkövetők.

Az ügy akkor került ismét reflektorfénybe, mikor is Karácsony Gergely az Árpád hídi gázolás kapcsán a következőt írta ki Facebookon: „Felfoghatatlan, hogy miért lőtte ki valaki fegyverrel a főváros korábban kihelyezett kameráit”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogyan arról korábban a Mandiner is beszámolt, a főpolgármester szerint az Árpád hídon történő tragédia rendszerszintű probléma, és ezt sebességmérő kamerákkal és kemény büntetésekkel megelőzhető lett volna. A traffipaxokat jelenleg javítják, várhatóan idén újból üzembe helyezik őket.

Nyitókép: Origo/Szabó Gábor

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2023. július 21. 13:04
Ekkora barmot, mint ez a GeLgely, én még nem láttam. Ennek is biztos kilőtte valaki az agyát fegyverrel, hogy még olvasni sem tud, nem csak írni.
xXx--69
2023. július 14. 12:35
Golyóálló üveg? Olyan kis ablakra nem nagy pénz. Az is hülye volt aki ilyen alacsonyra rakta a trafit, fel kell emelni jó magasra, és egy lefele hajló tányért kell rárakni ívesen hogy ne tudjon felmászni se, de elég lenne első megoldásnak, ha csak jó magasra emeli tányér nélkül. Amúgy a rendőrség ha tud az ilyen helyekről, ahol gyorsulási versenyek vannak, akkor miért nem tesznek ki fix trafit oda? pl. árpád híd? Ahol volt a halálos baleset és mindenki tudja hogy ott ez mindennapos.
Obsitos Technikus
2023. július 13. 18:21
Hát akkor ha harc, legyen harc. A legközelebbi gyorsulás első három helyezettjét is ki kell lőni.
Zsolt75
2023. július 13. 13:10
Az mi, hogy javítják, és várhatóan idén újra üzembe helyezik? Július van, bazmeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!