Gurulj, dollár!

2023. július 06. 13:11

Hogy ezt a pénzt adták és elfogadták, az teljesen rendjén való.

2023. július 06. 13:11
null
Révész  Sándor
Révész Sándor
HVG

„Népszuverenitás ott van, ahol ilyen monopolizált szuverenitás nincs. Egy ország népe annál szuverénebb, minél szabadabban, minél egyenlőbb feltételek mellett választhatja meg az ország hatalmi tényezőit, minél hatékonyabban ellenőrizheti és korlátozhatja a hatalmat minél nagyobb mértékben független intézményeken keresztül.

A funkciójuk szerint a magyar társadalom erejét, tehát szuverenitását szolgáló uniós pénzek Orbán Viktor szuverenitásának erősítését és a népszuverenitás gyengítését szolgálták. Ennek a céljával ellentétesen használt pénztömegnek a nagyságrendje és hatóereje mellett eltörpül minden, ami közvetve vagy közvetlenül a népszuverenitás helyreállítására használható.

Kevés ország lett és maradt demokratikus külső hatások nélkül vagy azok ellenére. Magyarország sem tartozik közéjük.

Az a formális védekezés, hogy az Action for Democracy adománya (és nem is az egésze) nem ellenzéki pártokhoz, hanem az ellenzéki miniszterelnökjelölt által alapított és vezérelt mozgalomhoz került, jogi szempontból indokolt lehet, morális és politikai szempontból semmi szükség rá. Ahogy azt a pénzt kezelték, osztották, felhasználták, ahogy arról kommunikáltak, abban lehet kivetnivaló bőven, de hogy ezt a pénzt adták és elfogadták, az teljesen rendjén való.

Ellentétes célokat szolgáló támogatásokat nem kell azonos alapon legitimálni.A magyar társadalom szuverenitása iránt elkötelezett politikai és szellemi erők rendkívül szűk és folyamatosan szűkülő térben működnek. Az országos politikában, az önkormányzatokban, a médiában, a kultúrában egyaránt. Folyamatosan szívják el előlük a levegőt, lassú és csúnya, fulladásos halálra vannak ítélve. Létszükségletük a külső támogatás. Létük és Magyarország jövője többek között attól függ, hogy eljut-e hozzájuk éltető külső forrás.

Úgyhogy guruljanak csak azok az eurók és dollárok, amelyekben Orbán és nyája a maguknak kisajátított ország szuverenitásának a veszélyét látja.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
10000bocs
2023. július 07. 09:37
Révész Sándor: A pedofil is ember című pedofilmentegető és azok iránt érzékenyítő cikke után megnéztem ennek az embernek az arcát. Kell még mondanom valamit, Ildikó? Egy gerinces főszerkesztő azonnal kirúgná aki ilyen cikket tesz le az asztalra, egy kulturált közeg kivetné magából az ilyet. A balosoknál business as usual. HOGYAN LEHET HOGY EZ MÉG PUBLIKÁL???
Karbantartó9
2023. július 06. 20:36
Ezt az USÁ-ban pl hazaárulásnak hívják!
hátakkor
2023. július 06. 20:00
A törvény mindenkire egyaránt vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan.
juppiter
2023. július 06. 17:27
Van egy könyvem ettől az embertől. Most azonnal leviszem a kukába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!