A Red Bull rekordot döntött a Hungaroringen – itt vannak az eredmények

2023. július 23. 17:39

A csapat sorozatban a 12. elsőségét ünnepelhette.

2023. július 23. 17:39
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 23-án.
MTI/Kovács Tamás

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte vasárnap a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, egymás utáni hetedik sikerével tovább növelte az előnyét az összetett pontverseny élén, csapatával pedig rekordot döntött.

A 25 éves pilótának ez volt az idei kilencedik, és pályafutása 44. futamgyőzelme,

a Red Bull pedig sorozatban a 12. elsőségét ünnepelhette,

ezzel megdöntötte a McLaren 1988-ban felállított, 11 sikerből álló rekordját.

A leintés előtt 15 körrel Verstappen, Norris, Pérez, Piastri, Hamilton volt az első öt sorrendje, de a britek hétszeres vb-győztese kisvártatva feljött negyediknek. Az utolsó körökben Hamiltonnak még majdnem sikerült támadási közelségbe kerülnie Pérezhez is, azonban ez végül nem jött össze neki.

A verseny végén így a Mogyoródon tavaly is győztes Verstappen mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője ért célba másodikként, a másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez pedig harmadikként. A pole pozícióból rajtoló Lewis Hamilton (Mercedes) negyedik lett.

Verstappen előnye a szezon felénél így 110 pontra nőtt az összetettben Pérez előtt.

Verstappennek a mogyoródi volt F1-es pályafutása 175. futama, ahol a Williams istálló – pontot nem szerezve – fennállása 800. Forma-1-es versenyét futotta. A vb jövő hétvégén, Belgiumban folytatódik.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. július 23. 19:20
Nagyon összerakták ezt a RED BULL-t... de Verstappen is kellett hozzá... Kíváncsi lettem volna mi lett volna az eredmény ha Verstappen ül a Mercibe... és Hamilton meg a Red Bull-ban...
Ehetős Odó
2023. július 23. 18:28
A cím alapján arra gondoltam, hogy sikerült még több energiaitalt eladniuk a verseny alatt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!