Elítélték az olasz férfit, aki a budapesti reptéren esett neki az Európa-liga-döntő bírójának

2023. június 05. 10:36

A rendőrök menekítették ki a játékvezetőt.

2023. június 05. 10:36
null

A múlt héten Budapesten tartott Európa-liga-döntőt követően a mérkőzés játékvezetője a Liszt Ferenc repülőtéren várakozott járatára, mikor megtalálták a vesztes AS Roma drukkerei. A bírót a rendőröknek kellett kimenekíteni, miután agresszíven rá- és családjára támadtak a drukkerek. 

A Fővárosi Törvényszék Mandinernek küldött közleménye szerint a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság ítéletet hirdetett egy olasz állampolgár büntetőügyében, aki az Európa-liga labdarúgó döntő után társaival a játékvezetőre támadt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az ítélet szerint az olasz férfi társaival együtt indulatosan számon kérte a bírót, miután őt a rendőrök kimenekítették, a helyszínen maradt személyek között a heves szóváltás folytatódott, amelynek során

a vádlott mások felé vizet locsolt ki, egy ismeretlenül maradt személy irányába pedig rúgó mozdulatot tett, majd elhajított egy széket.

Az eldobott széket a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyik rendőre – hogy senki ne sérüljön meg – a levegőből leütötte. A konfliktus során személyi sérülés nem keletkezett.

A tájékoztatás szerint a gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi a vádiratban foglaltak szerint elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a beismerő nyilatkozatot elfogadta, ezért a perbeszédeket és a vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett: az ügyészi indítvánnyal egyezően garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, ezért őt 500.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a terhelt együttműködését a hatóságokkal, a vád szerinti beismerést, súlyos betegségét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermekről gondoskodik. A fellebbezésre jogosultak az ítéletet tudomásul vették, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Nyitókép: Twitter

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. június 05. 14:20
Szuperül leszedte azt a repülő széket a magyar rendőr Piedone.
Kétes
2023. június 05. 13:47
Az angol focibírók számtalaszor bebizonyították, hogy nem méltóak sem a Premier Leage és pláne nem európai meccsek vezetésére. Maguk az angolok is elismerték ezt, többször is. Az UEFA és a FIFA még nem ismerte fel? Vagy más áll a háttérben?
Vikijo
2023. június 05. 13:44
Az eset tizenegyesnek tűnt, mert úgy pattant a labda a kezére, hogy nem volt a testéhez szorítva, azonban nem volt szándékos. Az eseteket szigorúan a szabályoknak megfelelően kellene elbírálni, viszont állítólag előtte a spanyolok ellen ítélt egy esetben és emiatt kompenzálhattak a segítők, nem a bíró...
csjanos
2023. június 05. 13:00
....szerintem korrekt ítélet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!