Elítélték az olasz férfit, aki a budapesti reptéren esett neki az Európa-liga-döntő bírójának

2023. június 05. 10:36

A rendőrök menekítették ki a játékvezetőt.

2023. június 05. 10:36
null

A múlt héten Budapesten tartott Európa-liga-döntőt követően a mérkőzés játékvezetője a Liszt Ferenc repülőtéren várakozott járatára, mikor megtalálták a vesztes AS Roma drukkerei. A bírót a rendőröknek kellett kimenekíteni, miután agresszíven rá- és családjára támadtak a drukkerek. 

A Fővárosi Törvényszék Mandinernek küldött közleménye szerint a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság ítéletet hirdetett egy olasz állampolgár büntetőügyében, aki az Európa-liga labdarúgó döntő után társaival a játékvezetőre támadt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az ítélet szerint az olasz férfi társaival együtt indulatosan számon kérte a bírót, miután őt a rendőrök kimenekítették, a helyszínen maradt személyek között a heves szóváltás folytatódott, amelynek során

a vádlott mások felé vizet locsolt ki, egy ismeretlenül maradt személy irányába pedig rúgó mozdulatot tett, majd elhajított egy széket.

Az eldobott széket a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyik rendőre – hogy senki ne sérüljön meg – a levegőből leütötte. A konfliktus során személyi sérülés nem keletkezett.

A tájékoztatás szerint a gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi a vádiratban foglaltak szerint elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a beismerő nyilatkozatot elfogadta, ezért a perbeszédeket és a vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett: az ügyészi indítvánnyal egyezően garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, ezért őt 500.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a terhelt együttműködését a hatóságokkal, a vád szerinti beismerést, súlyos betegségét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermekről gondoskodik. A fellebbezésre jogosultak az ítéletet tudomásul vették, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Nyitókép: Twitter

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik