Felmérés: még a baloldali szavazók többsége is elutasítja Brüsszel legújabb tervét

2023. június 19. 07:29

Az Európai Tanács szerint Magyarországnak évente 8500 illegális bevándorlót kellene befogadnia.

2023. június 19. 07:29
null

A magyarok 77 százaléka ellenzi, hogy az Európai Unió bevándorlókat küldjön Magyarország területére a magyar kormány tiltakozása ellenére. Nincs olyan társadalmi csoport, amely támogatná Brüsszel tervét, még a baloldaliak 58 százaléka is elutasítja azt – olvasható a Nézőpont Intézet honlapján. A portálon azt írják: a magyar ellenszavazat mellett elfogadott tanácsi álláspont alapján Magyarországnak évente 8500 illegális bevándorlót kellene befogadnia, vagyis a hazánkra jutó migránskvóta

az összes áthelyezendő személy közel 30 százalékának felelne meg.

A Nézőpont Intézet ezért arra volt kíváncsi, hogy a magyarok elfogadhatónak tartják-e azt, ha a magyar kormány hozzájárulása nélkül hoznak döntést Brüsszelben egy ilyen fontos ügyben. A magyarok több mint háromnegyede (77 százalék) egyetért azzal, hogy Magyarország területére az Európai Unió

A nemzetállami szuverenitást felülírni igyekvő migránskvóta elutasítása minden társadalmi csoportban többségi álláspontot jelent, de még a pártpolitikai preferenciákat is meghaladja. A kormánypárti szavazótábor közel egésze (93 százalék) ragaszkodna a nemzetállami hatáskörök védelméhez, és ellenezné a bevándorlók kötelező kvóta szerinti betelepítését. A cikk szerint intő jel a tervet hallgatólagosan támogató baloldali pártok számára azonban, hogy még a baloldali szavazók többsége is ellenzi a migránskvóta elvét (58 százalék), s mindössze harmaduk tartja azt elfogadhatónak (32 százalék).

Fotó: MTI/ Ujvári Sándor

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. június 19. 18:52
Vagyis nég egy ilyen elbaszott ellenzéken belül is 2/3-a van a józanságnak :))) Tehát az ellenzéki pártok 2/3-a felesleges
Halder
2023. június 19. 08:57
Most tényleg annak kell örülni, hogy többségük elutasítja a migrációt ? Ki az az állat aki támogatja ? és miért ? Sajnos vannak ott nem kevesen akik akarják, ez a gond, milyen barmok lehetnek már.
Odone Ricci
2023. június 19. 08:42
TROLLKODNAK, hogy tönkretegyék bemásolt értelmetlen szövegekkel a MANDINERT: Salamonhihii, Höhölli, Migen, Tosid, Lahisil, Shöriff Mit csinál a MODERÁTOR vagy a CENZOR ?
EX_Terminator
2023. június 19. 08:41
Szerintem meg ebbe az eu alapokmánya szerint csak teljes egyetértéssel lehet beleavatkozni amit nem kaptak meg és soha nem is fognak megkapni és minden más törvénytelen. arról nem is beszélve hogy ezt az alkotmányunk szabályozza ami után kuss van. Szóval takarodjatok és szokjatok hozzá a gondolatához hogy egyetlen egyet sem fogunk átvenni, se nem fizetni utána egyetlen kurva kibaszott fillért sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!