„Semmi értelme a békés tárgyalgatásnak” – mondja az SZDSZ-es miniszter, aki egy érettségit sem tudott lebonyolítani

2023. június 28. 06:34

Magyar Bálint szerint nincs szakpolitikája a kormánynak.

2023. június 28. 06:34
null

„Ha az eddigi változtatásokat a Fidesz részéről oktatási reformnak nevezzük, az olyan, mintha Drezda szőnyegbombázását új építészeti reformnak hívnánk” – mondta Magyar Bálint, az SZDSZ korábbi politikusa a Szabad Európa Rádió podcast műsorában. A politikus szerint, a kormány célja, hogy „megregulázza” a tanárokat. Magyar Bálint szerint a kormány a státusztörvénnyel tovább fokozná a tanárok „elnyomását”. A politikus azt is kijelentette, hogy alkotmányellenes az, amit a kormány tesz. Azt is elmondta, hogy szerinte a kormánynak nincs szakpolitikája. 

A korábbi SZDSZ-es politikus szerint „azt sem érdemes komolyan venni, amit Gulyás Gergely miniszter mond”. Magyar Bálint szerint

Szerinte „a kormány oktatás politikájának semmi köze az oktatáshoz, hanem csak hatalompolitika”, ezért az ellenzéknek vitázni sem érdemes róla.

Magyar Bálint azt is hozzátette, emiatt a tanárok „nem úszhatják meg” a politizálást. A politikus arról is beszélt, hogy szerinte „Magyarország egy patronális autokrácia, ahol egy bűnszervezetbe áll össze a hatalom”. 

Magyar Bálint minisztersége idején többször is botrány kísérte az érettségik lebonyolítását. 1998-ban az egyik kereskedelmi rádió a Radio1 nem sokkal a matematikaérettségi tételek kihirdetése után beolvasta azok megoldásait. Ezzel pedig a rádió akár befolyásolhatta is a diákok eredményeit, ennek ellenére nem ismételték meg a vizsgát. 2003-ban egy miskolci iskola egy héttel a hivatalos időpont előtt íratta meg a német-, és a francia érettségit. Emiatt végül kilencezer diáknak kellett újra vizsgáznia ebből a két tárgyból. Magyar Bálint legnagyobb botránya minden bizonnyal az a 2005-ös eset, amikor a vizsgák előtt felkerültek az internetre a magyar-, a történelem- és a matematikaérettségi feladatok. Ez majdnem Magyar Bálint miniszteri székébe került. Végül a matematikából újra kellett írniuk a tanulóknak a tesztet, történelemből pedig összeállítottak egy új tételsort.

***

 

Nyitókép: Magyar Bálint Facebook-oldala

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2023. június 28. 15:24
. Az ország szétlopását vezénylő szadesz egyik fontos alakja ez metélt! ...
gyaloggos
2023. június 28. 14:50
HÚ, de szeretett volna az AKADÉMIA tagja lenni ez a szar-és senkiházy, DE NEM jött neki össze, pedig minden lehetségest megmozdított annak érdekében!
mediator01
2023. június 28. 14:42
Hungarovalentin ismét beköszönt...
Vidéki55
2023. június 28. 14:09
Ennek a fasz szopónak lehet köszöni a CEU-t ők 3 hónap alatt verték át a parlamenten hogy a Soros birodalom befészkelte magát ill ő az a személy aki annó egyik reggeli köz tévés műsorban nyilatkozta a MAGYAR MEZŐGAZDASÁGRA nincs szükség mert nem járul hozzá nagyon GDP-hez ő egy haza áruló nemzet ellenes személy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!