Továbbra is képviselni fogom a józsefvárosiakat, csak más minőségben – Ferencz Orsolya a Mandinernek

2023. június 14. 09:00

A Fidesz új országgyűlési képviselője, űrkutatásért felelős miniszteri biztos, a parlamentben is az innovációval, fejlesztésekkel és biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozna. Józsefváros eddigi önkormányzati képviselőjét elszomorítja, amit a baloldali városvezetés az elmúlt négy évben művelt, Pikó Andrásék szerinte úgy viselkednek, mintha a saját kerületük ellen drukkolnának.

2023. június 14. 09:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Hétfőn letette a képviselői esküt az Országgyűlésben. Milyen témákkal foglalkozik majd a jövőben a parlament tagjaként? 

Továbbra is a saját szakterületemmel szeretnék foglalkozni, a kutatások elősegítésével és az ezzel összefüggő területekkel: az innovációval, fejlesztésekkel, Magyarország képességeinek növelésével. Legyen szó biztonságpolitikai vagy éppen polgári célkitűzésekről. 

Eddig űrkutatásért felelős miniszteri biztosként dolgozott a kormányban. Ettől a poszttól most meg kell válnia? 

Nem, ez a kettő nem összeférhetetlen.

Mennyire segítheti a biztosként végzett tevékenységet, hogy országgyűlési képviselő lett?

Alapvetően hatalmas megtiszteltetés, ha valaki esküt tehet ebben az ülésteremben és a magyar országgyűlés tagja lehet. Egy olyan testületnek, amelyben számtalan kiváló politikus dolgozott már az ország sorsának előmozdításáért. Egy ilyen poszt lehetőséget biztosít Magyarország érdekeinek képviseletére és

A józsefvárosi önkormányzati képviselői posztjáról ugyanakkor le kellett mondania. Milyen lehetősége lesz a jövőben annak a körzetnek a lakóit képviselni, ahol háromszor is megválasztották egymás után egyéniben?

Változatlanul szeretnék Józsefvárosért dolgozni a jövőben. Az, hogy visszaadtam a mandátumot, nem azt jelenti, hogy az ott élők képviseletét adtam volna vissza, hanem, hogy más minőségben folytatom mindezt. De természetesen Józsefvárosban egy új képviselő lép majd a helyemre a testületben. 

Hogyan értékelné a baloldali városvezetés elmúlt négy évi munkáját? 

Születésem óta Józsefvárosban élő emberként, és helyi politikusként is szomorú szívvel nézem azt, hová jutott a kerület 2019 óta. Nem is értem, hogy a kerület jelenlegi vezetése

Ilyen a köztisztaság előmozdítása, az önkormányzati lakásállomány felújítása, a káptalanfüredi gyermeküdülő felújításának befejezése. Nincs racionális magyarázata annak, amit a baloldali vezetés csinál. Csak értelmetlen látszatlépéseket tesznek, mint amilyen a kutyapiszoár építése vagy migráns nők számára kerékpár-tanfolyam szervezése. Aki itt él, szomorú szemmel nézi mindazt, ami történik. Nem lehet senki az ellendrukkere a saját városának, pedig a jelenlegi vezetés mintha így viselkedne. 

Jövőre viszont önkormányzati választás lesz. Mennyire vesz majd részt a kampányban? 

Józsefvárosi voltam, vagyok és maradok, nekem idehúz a szívem, ezért minden pozíciómban tenni akarok a kerületért. 

Nyitókép: Ferencz Orsolya, esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 12-én. (Fotó:MTI/Illyés Tibor)

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. június 14. 10:54
Gratuláció ÉS HÓDOLATTELJES KÉZCSÓK--AZ OKOS ÉS GYÖNYÖRŰ HÖLGYNEK! TISZTELET ÉS KERESZTÉNYI SZERETET ORSOLYÁNAK-- A VILLAMOSMÉRNÖK KOLLÉGANŐNEK A MAGYAR, KERESZTÉNY FÉRFIAK ÉS MŰSZAKI ÉRTELMISÉGIEK RÉSZÉRŐL!!!
lbs0420
2023. június 14. 10:26
Maga DK-s,vagy a Párbeszéd tagja? Ennyi képtelenséget azok szoktak összehordani! Pl. a parlament Afganisztáőnban már többször túlhasznált sivítógépe Szabó Timea, vagy a bolgár lánctalpas Dobrev Klára...
manitowoc
2023. június 14. 10:16
Ferencz Orsolya: "Változatlanul szeretnék Józsefvárosért dolgozni a jövőben." Úgy, mint amikor ez a nőszemély pofátlanul azt HAZUDTA a Bayer Show-ban, hogy a józsefvárosi önkormányzat "méhkaptárakat, méhecskéket tenne" a buszmegállókba. Aki nem ismerné az esetet: 2020.01.23. Pikó polgármester Facebook bejegyzése: "Jöjjön egy helyi példa. Józsefvárosban, köszönhetően a Fidesznek is, alig van fedett buszmegálló, az emberek nyáron égnek a napon, télen áznak az esőben. Az új vezetés fedett megállókat szeretne, de a készülő klímavédelmi intézkedései között alkalmazna egy, a világ más tájain már bevált módszert és zöld, élő növényzettel ellátott tetőt terveztetne néhányra. Ezekre, ahogy a szomszédos parkok pázsitjára is, rászállnak majd a méhek. Erről egy fideszes politikus mond valami ostoba hazugságot a tévéjükben, ezt azonnal átveszi a propagandagépezet és elkezdi fullba nyomni a kretént: ma már ott tartunk, hogy a balliberális önkormányzat kaptárakat telepítene a buszmegállók tetejére." Link: https://www.facebook.com/pikoandraspolgarmester/posts/517840595524702 Azt az ostoba hazugságot pedig ez a Ferencz Orsolya adta elő: 2020.01.19. Hír TV, Bayer Show videó 32:55 és 33:53 között Link: https://www.youtube.com/watch?v=ixuJGQJxH6s És akkor még egyszer az, amit Józsefvárosban követni akartak, az utrechti példa: https://epiteszforum.hu/dongicselo-buszmegallok-utrechtben
galancza
2023. június 14. 10:03
A magyarok házaiban van angol wc.....Nemzetiségtől függetlenül akinek nincs , az saját maga tehet róla, és nem a kormány. Aki éhezik és rossz ruhákban jár az is saját maga tehet erről. Akinek nincs szakmája az is saját maga tehet róla: igénytelen, munkakerülő, élősködő hazug patkány. Amúgy angol wc helyett lehet tiszta, igényes , egészséges fabudit csinálni. Csak fűrészport kell a cuccra hinteni. Na meg persze nem kell mellé szarni. Azokon a helyeken ahol nincs angol wc , ott 90%-ban döbbenetesen aberráltan használják a fabudit, már ha egyáltalán használják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!