Elkötötte az őt felvevő autós gépkocsiját a stoppos 

2023. június 21. 10:33

Az autólopás végül autós üldözésbe csapott át.

2023. június 21. 10:33
null

A jogtalan járműhasználat autósüldözésbe torkollt, melynek során a rendőr elől menekülő terhelt kárt tett az autóban, amit jogosítvány nélkül vezetett – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség.

A vád az út közepén stoppoló elkövetőt 2021. október 22-én hajnalban Egerben vette fel az autójába a sértett, aki éppen kifelé tartott a városból. Tekintettel a korai időpontra, a sofőr megállt az utolsó benzinkútnál, hogy megigyon egy kávét a shopban. Erre az időre magára hagyta újdonsült utasát a járó motorral fűtött gépkocsiban, nem számolva mindazzal, ami ezután történt.

A stoppos ugyanis átült a vezető oldali ülésbe, és nagy sebességgel elindult Gyöngyös felé a 3-as számú főúton. Karácsond környékén azonban belefutott egy éppen megkezdett rendőri ellenőrzésbe, melyet elkerült volna, ha nem siet annyira – írta az Ügyészség.

Így viszont a rendőr üldözőbe vette, és egészen gyöngyösi lakóhelyéig követte, ahol a férfi kiugrott az addigra már összetört és defektes járműből, majd berohant a lakásába. Ide bevitte azokat a dolgokat is, melyeket a kocsiból jogtalanul vett magához még az indulás előtt. A lopott dolgok között volt egy bőrtárca, amiben több százezer forint lapult a sértett személyes iratai mellett.

A vádlott elfogásához végül több rendőr együttes jelenlétében testi kényszerre és bilincselésre volt szükség. Az előállítás után derült csak ki, hogy a vezetői engedéllyel sohasem rendelkező elkövető korábban alkoholt fogyasztott. Ezek, valamint a közúton elkövetett sorozatos közlekedési szabályszegések miatt a férfinak szabálysértési eljárás keretében kell felelnie.

Az Egri Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével és lopás bűntettével vádolja a terheltet. A vádhatóság a bűncselekmények kapcsán arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetésül másfél év börtönt, valamint két év közügyektől eltiltást szabjon ki a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben.

***

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. június 21. 12:54
tehát,felveszek egy stoppost majd kis idő múlva egyedül hagyom a járó motorú autómban a teli brifkómmal...aha,ésszerű...mondjuk ha én felveszek nagyon ritkán stoppost,annak igen jól kell kinéznie:))....és nem hagyom egyedül
need-info
2023. június 21. 12:52
Az első az, ha kiszállok tankolni, akkor az új utas is kiszáll szépen, kocsit lezárni. Ennyi.
Coupdetat
2023. június 21. 12:10
A béka és a skorpió ... ---------------------------------------------------------------------------- Soha nem vegyél fel fideszest !!!
Akitlosz
2023. június 21. 11:55
A jog a tolvajokat védi. Ha az autólopás "jármű önkényes elvétele" akkor az emberölés miért nem élet önkényes elvétele?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!