Vásárhelyi Mária: Köves Slomó és az egyházának célja a zsidó közösség megosztása

2023. június 12. 13:00

A szociológus szerint az nem érdekli a kormányt, hogy „mi lesz az egyházra öntött közpénz milliárdokkal”.

2023. június 12. 13:00
null

Vásárhelyi Mária szociológus legutóbbi Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy a kormány 13 éve  „sanyargatja” az Iványi Gáborhoz köthető Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget. A szociológus szerint eközben „a nyilvánvalóan bizniszegyházként működő, és leginkább a hazai vallásos zsidóság politikai megosztásának célját szolgáló EMIH-hez 2010 óta dől a pénz”. Vásárhelyi úgy fogalmazott, hogy az EMIH einstandolta az Ortodox Egyházat.

– írta a szociológus. 

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. június 15. 09:25
Vásárhelyi Mária 13 éve játssza a ráosztott szerepet, aminek semmi más célja nincs, mint a magyar állampolgárok megosztása. És van aki busásan megfizeti ezt.
Odone Ricci
2023. június 13. 16:46
Az egyházakhoz nem "dől a pénz", kizárólag a templomok, zsinagógák, imaházak állagának javításáért adott a magyar kormány pénzt. Ennek van látszata, ha valaki figyelmesen sétál Budapesten. A szépen renovált műemlékeket kedvelik a turisták is, a hívők pedig köszönettel veszik. A zsidó diaszpóra közösségen belüli megosztása NEM Orbán Viktor műve, ez már így van Izraelben is az ultraortodox hásziditák(Slomoék) és progresszivek v. neológok (Mazsihisz) között. Minden zsidónak joga van izraeli állampolgársáért folyamodni és ott letelepedni, még a nem vallásosaknak is. Az izraeliek többsége nem tartja be szigorúan a vallási gyakorlatokat, az orotodoxok azonban igen . FORRÁS: Dan Cohn-Sherbok-Lavinia Cohn-Sherbok : A judaizmus rövid története , Akkord Kiadó, 17O. old., melyet Mária asszony szíves figyelmébe ajánlok.
barany
2023. június 13. 10:31
El a kezekkel Köves Slomótól! A legkiválóbb magyar-zsidó rabbi.
Ehetős Odó
2023. június 13. 06:25
Kóser belügy. De azért van annak valami diszkrét bája, hogy egy vérkomcsilibsi gyalázza a hithű zsidókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!