Így lövi ki a gázpalackot a TEK mesterlövésze (Videó)

2023. május 29. 15:12

Ha hívják a tűzoltók.

2023. május 29. 15:12
null

Számos olyan tűzeset van, ahol a tűzoltók disszugázpalackot visznek ki a forró környezetből. Ha veszélyesen túlmelegedik a palack, visszafordíthatatlan reakciók indulnak el benne, amelyek a robbanásához vezethetnek.

A protokoll része ilyenkor, hogy a tűzoltók a TEK mesterlövészét kérik a helyszínre, aki hatástalanítja a palackot

, védve ezzel a környezetet – olvasható a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos közösségi oldalán, ahol az alábbi videót tették közzé:

A bejegyzés szerint kigyulladt egy garázs Budapesten, a XV. kerületi Kiss Ernő utcában hétfőn késő este. A fővárosi tűzoltók három vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt. A tűzoltók két gázpalackot kihoztak a garázsból, azonban az egyik folyamatos melegedése miatt mesterlövészt kértek a helyszínre, hogy hatástalanítsa azt.

Nyitókép: Katasztrófavédelem

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2023. május 30. 09:15
A jugoszláv típusú vállról indítható rakétákkal ki lövöldözött 2007-2008-ban? A kérdés költői volt. Közben többezer milliárd hitelre nyújtottak be igényt zseniális gazdasági vezetőink az EU-nál. Közvetlenül a többezer milliárdos kínaihitel felvétele után. Remélem, hogy ezt a Ráhelék fizetik vissza és nem mi! Jah! A kínaiaknak miért is nem kell vámot, adót, járulékot fizetni Magyarországon?
Zolotarjov
2023. május 29. 19:10
Na ugye..
kizökkentidő
2023. május 29. 17:32
"disszugázpalackot" helyesen: dissous-palack
röviden
2023. május 29. 16:59
Valamelyik nyelvész-stilisztazseni (Szorgos Lajhár) magyarázza már el, hogy nem is gázpalackot lövi ki, csak a lövedéket. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!