Szabó Tímea esete Terry Blackkel, Bayer Zsolttal, Kósa Lajossal és Vona Gáborral

2023. május 05. 16:30

Az ATV Egyenes beszédében Rónai Egon megkérte a párbeszédes képviselőt, hogy tekintsen el a parlamentben használt, homoszexualitásra vonatkozó példabeszédétől, amit a politikus sajnálattal fogadott.

2023. május 05. 16:30
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Sajátos vitába keveredett a minap Szabó Tímea az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rónai Egonnal. A téma a büntető törvénykönyv módosítása volt, eszerint, ha elfogadja a parlament a jogszabályt, akkor az újságírók ellen csak kivételes esetekben lehet büntetőeljárást kezdeményezni. A riporter utalt a politikus parlamenti felszólalására, s azt mondta, keményen fogalmazott, de egyben meg is kérte Szabót, hogy ne ismételje meg az Országgyűlésben elmondottakat, amelyben két fideszes politikusról beszélt.

Hogy pontosan mi hangzott el a Tisztelt Ház falain belül, arról Szabó egy korábbi Facebook-posztjában már beszámolt. Azt írta, „a Fidesz törvénymódosítása után Bayer Zsolt mondhatja a tévében, hogy Kósa Lajosnak homoszexuális kapcsolata volt Terry Blackkel, Kósa Lajos viszont ugyanezt nem mondhatja majd Bayer Zsoltról. Kósa Lajos megsértődött a példán, a levezető elnök pedig kétszer is el akarta tőlem venni a szót, holott a példát nem én találtam ki, hanem a propagandasajtó terjesztette ezt anno Vona Gáborról”.

A képviselő sajnálatát fejezte ki, hogy erre kérte őt Rónai,

s az interjú elején tartotta is magát ehhez. Az interjú végén azonban a párbeszédes képviselő csak nem bírta ki, s ha nem is ugyanúgy, de azért mégis utalt a homoszexuális szálra. Rónai Egon azt mondta, ahogy a képviselő a parlamentben erről beszélt, az méltatlan volt, ezzel azonban Szabó nem értett egyet.

A politikus a legújabb Facebook-posztjában visszatért a történetre. Azt írja, „Használhatjuk-e ugyanazt a lejárató, hazug példát illusztrációként kormánypárti politikusokra, mint amiket a propagandasajtó használ ellenzéki politikusok/civilek tönkretételére? Azaz tarthatunk-e tükröt eléjük? De meg is válaszolja a feltett kérdést. Szerinte igen, mert úgy gondolja, „pontosan így értik meg, hogy mennyire aljas, amit művelnek”. S azzal folytatta, a kormánypártiak ezen megsértődnek, „miközben cinikus és aljas módon a

Ő azonban nem hisz a kisujjeltartós képmutatásban, a btk. mostani módosítása „durván megágyaz annak, hogy a propaganda szennylapok korlátok nélkül hazudhassanak mindenkiről bármiféle büntetőjogi következmény nélkül. Márpedig csak annak van visszatartó ereje. Látjuk, hogy a pár milliós büntetéseket röhögve kifizetik, miközben családokat tesznek tönkre” – fogalmazott.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2023. május 07. 08:58
Szégyen, hogy ilyen rohadékoktól hemzseg a közélet!
istvanpeter
2023. május 06. 10:46
Ma szabad Szombat van!
Obsitos Technikus
2023. május 06. 10:12
Korhadt afgán rongyszőnyeg. És még teljesen meg is hülyült.
Bitrex®
2023. május 06. 07:49
Pfej de ronda ez a bárisnya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!