Dömötör a parlamentben: A kormány is abban érdekelt, hogy a tanárok megbecsülést, a diákok versenyképes tudást kapjanak

2023. május 30. 14:32

Kedden ülésezett az Országgyűlés.

2023. május 30. 14:32
null

Az Országgyűlés kedden ülésezett, a napirend előtt szóba került szinte minden, ami a magyar belpolitikának a mai témái között szerepel. Bakos Bernadett arról beszélt, hogy súlyos összeomlás fenyeget az oktatás színfalai mögött, mivel meglátása szerint néhány év múlva nem lesz, aki tanítson.

Dömötör Csaba leszögezte, hogy

minden ellenkező állítás ellenére a kormány is abban érdekelt, hogy a tanárok megbecsülést, a diákok versenyképes tudást kapjanak.

Tordai Bence arról beszélt, hogy a végrehajtók „gennyesre keresték magukat”, majd azt, hogy a Párbeszéd kedden a Fővárosi Törvényszék előtt fog tüntetni majd. Erre kontrázott rá Répássy Róbert, aki leszögezte, meglátása szerint Tordaiék a bíróság ellen kívánnak tüntetni, ezt ő helytelennek tartja, elítéli.

Z. Kárpát Dániel is felszólalt, a jobbikos képviselő a magyar munkavállalók kapcsán fejtette ki a véleményét. Mint mondta, nem természetes, hogy a kormány a harmadik világból tízezrével, százezrével importálna vendégmunkásokat, miközben a magyar munkavállalók meg kényszerből távoznak az országból az alacsony bérek miatt. Fónagy János erre válaszolva elmondta, hogy 2010-et követően egy érezhető foglalkoztatáspolitikai fordulat következett be. 2023-ban ott tartunk, hogy a „gazdasági fejlődés korszakát éljük” a járvány és a háború ellenére is.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik