Az Európai Bizottság jóváhagyta a paksi bővítést

2023. május 25. 15:18

Magyarország energiaellátásának hosszú távú biztonságát garantálja az új paksi beruházás.

2023. május 25. 15:18
null

Az Európai Bizottság jóváhagyta a paksi atomerőmű új blokkjainak építéséről szóló szerződések módosítását, ezzel lehetővé válik a paksi beruházás felgyorsítása – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán. A miniszter azt mondta: „a szerződésmódosítással és az európai uniós zöld lámpával lehetővé válik, hogy a következő évtizednek a legelején már szolgálatba álljanak a paksi blokkok, úgy, hogy az építkezés során a legszigorúbb nukleáris szabályokat alkalmazzuk”. Hangsúlyozta:

Magyarország energiaellátásának hosszú távú biztonságát garantálja az új paksi beruházás.

A tárcavezető szerint az elmúlt hónapok azt bizonyították, hogy az energiaválság nyomán azon országok lesznek biztonságban az energiaellátás szempontjából a következő időszakban,

amelyek a legnagyobb mértékben elő tudják állítani a saját maguk számára az energiát.

Kijelentette: Magyarország természetes erőforrásaiból, földrajzi elhelyezkedéséből fakadóan a nukleáris energia az, amely a leginkább tudja biztosítani a nemzetközi piacoktól, azok bizonytalanságaitól való függetlenséget és védettséget.

(MTI)

Nyitókép: Facebook
  

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. május 25. 19:01
Egyébként bárki, bármit mond, az olcsó villamos energia és a saját területen lévő akkugyárak a jövő. Minél nagyobb, minél több, annál jobb, mert a szomszédok is innen veszik. Egy villanyautó életciklusában legalább egyszer akkupakkot cserél és az az autó értékének a fele. A később kialakuló akkucsere is termnészetes lesz és nincs messze az az idő amikor a harcjárművek is akkuról mennek. Az akkugyár az olajkutat fogja helyettesíteni.
robertdenyiro
2023. május 25. 18:07
Most jóváhagyták, 1 hét múlva meg majd jogállamisági ürüggyel visszavonják. Egyetlen szavukat se hiszem ezeknek a libnáci retkeknek. Akkor is hazudnak amikor kérdeznek.
Sulammit
2023. május 25. 17:56
Na végre! Az ellenzéket meg fogja ütni a guta. Mondjuk Szabó Tímeát, már pár éve üti.
békalepcse
2023. május 25. 17:14
Tévedésben vagy. Mostan is a legnagyobb probléma a fogyasztás és a termelés hektikussága. A napelemparkok és a kádárkocka kontyára erőltetett nalelemek (PV). Ezt viszont ezek a kiserőművek kifogástalanul le tudnák követni. Az alaperőművi rendszer nem nélkülözhető egy nagyobb rendszer esetén. Amikor baj van akkor bizony egymagában is el tudja látni a falut.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!