Erőszakba torkollott a tüntetés: dobálták és provokálták a rendőröket a Lendvay utcában

2023. május 19. 20:57

Anyacsavar és fémpalack is előkerült. A provokáció ellenére ezúttal nem volt könnygáz.

2023. május 19. 20:57
null

Péntek délután 16:30-kor kezdődött az Egységes Diákfront Budapest, A Hang és a Momentum közös tüntetése a Kossuth téren. A Gyerekeket bántasz! - 7IGEN-nel a gyermekbántalmazó rendszer ellen nevet viselő rendezvény részvevői a Kossuth téren található Tisza István emlékműtől átvonultak az Oktogonra, ahol többen beszédet is mondtak.

A tüntetésen jelen volt több ellenzéki politikus, köztük Hadházy Ákos, Tordai Bence, Szabó Tímea, Fekete-Győr András, Orosz Anna, Hajnal Miklós, Jámbor András, Arató Gergely, Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó is.

Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet
Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

A demonstráció végén a tüntetők egy csoportja – Tordai Bencével – a Fidesz székháza elé vonult, de a Lendvay utca mindkét oldalát a rendőrség lezárta.

A Lendvay utcában a Fidesz székházánál tüntető diákok szándékosan provokálták a rendőröket – derült ki a Rendőrség közleményéből. A hatóság szerint a Lendvay utcában a jogellenes gyűlés

A tüntetők lökdösni, tolni kezdték a rendőrsorfalat, és megpróbálták áttörni azt, közben palackkal is dobáltak. A rendőröket folyamatosan verbálisan és tettleg provokálták – írta a Rendőrség. 

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A tájékoztatás szerint a rendőrök többször hangosbeszélőn szólították fel a résztvevőket a jogsértés befejezésére. A provokáció ellenére ezúttal nem volt könnygáz.

Nyitókép: Police.hu

Összesen 399 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. május 20. 13:18
Sajnos még mindig nem elég erőszakosak!
-Zsolt-
2023. május 20. 11:53
Hát igen, ilyen csavar amúgy nem is lehetett az utcán, biztosan a tüntetőktől származik, mint a többi utcai szemét is. Egy birkamenet után több pillepalack hever az útszélén! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Palatin
2023. május 20. 11:33
Gyurcsány megpróbálja összegereblyézni a szellemi és erkölcsi szemetet, mert mások már nem hallgatnak rá. Pankotai Lilivel kapcsolatban engem az lep meg a legjobbam, hogy ö egyáltalán gimnáziumba járhat. Ha ilyen idióták ma gimnazisták lehetnek, akkor tényleg baj van a magyar közoktatással. Ezért az örületért, ami folyik Gyurcsány a felelös. A HADHÁZY ÉS PANKOTAI LILI FÉLE ESZTELEN FELFORGATÓKAT A GYURCSÁNYISTA SÖTÉT NEMZETGYALÁZÓ ÁRULÁS "KULTÚRÁJA" TERMELI KI. Pankotai Lili egy NoGo lett az iskolájában, és ezt magának is be kellett látnia. Ö egy olyan piszkos folttá vált, amit egy magára valamit is adó iskola nem türhet el. Én pl. nem adnám olyan iskolába a gyermekemet, ahol egy ilyen trágár, félrevezetett, a hazáját mocskoló diákot megtürnek. És nyilván egy normális pécsi család sem gondolkodik máshogy. Az egyházi iskolák nem bunkóknak valók. Pankotai Lilinek egy szegény tanyasi, összevont osztályos iskolában lenne a helye, Hogy kilépjen az aranykalitkájából és közelebb kerüljön a valósághoz. Gyurcsány országlása idején több száz vagy ezer is talán ilyen volt.
vicomt
2023. május 20. 11:21
Víz ágyút a rohadt bandára! Miért kell finomkodni? Már úgyis a nagyvilágban az a hír járja, hogy itt nincs demokrácia. Most adnék ennek a szemét bandának demokráciát, de a fegyőrnek is, meg az összes baloldali csőcseléknek. Itt nem lesz majdan, mert arra játszanak az un. civil rohadt szervezetek. Csak jöjjön a lovetta, aztán ezek a belőtt seggfejek káoszt csinálnak...Meddig tűrjük ezt?? Eddig sem voltam oda a tanárokért, de most, amit művelnek az már végképp lejáratta őket. Soha nem emelném a bérüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!