Jogerős: tíz év börtönt kapott „Bróker Marcsi”

2023. május 25. 17:30

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a Kun-Mediátor Kft. vezetőjét.

2023. május 25. 17:30
null

Csalás bűntettében és más bűncselekményekben mondták bűnösnek „Bróker Marcsit”, aki a szabadságvesztés mellett 5,4 millió forint pénzbüntetést is kapott, emellett a bíróság végleges hatállyal eltiltotta a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól – írja a Magyar Nemzet. A vádlottal és a jelenleg felszámolás alatt álló Kun-Mediátor Kft.-vel szemben külön-külön 2,079 milliárd forint, míg a vádlott két hozzátartójával szemben 16, illetve 15 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el a táblabíróság.

Az elsőfokú ítéletben meghatározott 130 millió forinton túl a vádlottat további öt sértett több mint kilencvenmillió forintnyi kárának megfizetésére is kötelezték.

Az ítélet szerint a karcagi nő az általa képviselt gazdasági társaság vezető tisztségviselőjeként eljárva mintegy 14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre szerződéseket, amelyek alapján a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért nekik. A nőnek e tevékenység folytatására engedélye nem volt, az általa ígért magas hozamok megfizetését lehetővé tevő tényleges gazdasági tevékenységet nem folytatott, az ügyfeleinek ezáltal különböző nagyságú, néhány millió forinttól több mint egymilliárd forintig terjedő kárt okozott.

A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, illetve – a jó üzletmenet látszatának fenntartásáért – az érintettek egy részének kifizetésére használta fel. „Bróker Marcsi” 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el. A nőt a tárgyalóteremből azonnal a börtönbe vitték.

Nyitókép: MTI / Mészáros János

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. május 25. 22:36
Czeglédy Csabi felkészül..
repulok
2023. május 25. 20:13
Rendszerváltás után nem sokkal, közeli barát keresett meg egy befektetési lehetőséggel, ami az ős pilóta játék volt. A nyomorult őszintén hitt benne, akkor 50000 forinttal be is szállt. Olyan lelkesen beszélt róla, hogy a családból mindenki benne volt a dologban. Én voltam a fekete seggű, mert azonnal kijelentettem, hogy ez veszélyes, mert a pénz útja követhetetlen. A srác egy kisebb részét a pénznek megkapta, de nem tudott elegendő embert beszervezni a nagy haszonhoz. Évek óta nem volt komolyabb átverés, talán a Marcsi volt az utolsó...
imasi
2023. május 25. 20:09
https://twitter.com/ToroczkaiLaszlo/status/1626485372321423363
imasi
2023. május 25. 20:07
Ez a Schadl "magyar" nevű ügy egyre szégyenteljesebb, minél mélyebbre ásunk benne. Emberi sorsok mentek tönkre a féktelen kapzsiságuk és a pofátlan pénzéhségük miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!