A magyar haderő kipróbálta legújabb szerzeményét (VIDEÓ)

2023. április 06. 20:35

A honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: „A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát”.

2023. április 06. 20:35
null

Idén nyáron megérkeznek a magyar légierő Airbus H225 típusú helikopterei – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-videójában, miután kipróbálták egyet csütörtökön Várpalotán.

Az Airbus H225-ös helikoptereket idén nyáron veszi át a Magyar Honvédség, a légi járművekre speciális, H-Force elnevezésű fegyverzetrendszert szerelnek – közölte a miniszter.

Ma itt Várpalotán azt láthatták, hogy ez a nem irányított rakétát hogyan lőtték ki és találta el pontosan a célját – mondta a honvédelmi miniszter.

„Ez egy nagyon modern XXI. századi, a digitális haderőbe illeszkedő komoly fejlesztés”, amely hamarosan a magyar légierőnél működik majd – tette hozzá. Úgy fogalmazott: „A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát.”

(MTI)

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

 ***

Nyitókép: Magyar Honvédség Facebook-oldala

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. április 07. 14:56
" nem irányított rakéta" - hát ezaz!
Osztap Bender
2023. április 07. 09:12
No akkor olvasd el még egyszer a csúcsosfejű mondatát: "Ma itt Várpalotán azt láthatták, hogy ez a nem irányított rakétát hogyan lőtték ki és találta el pontosan a célját – mondta a honvédelmi miniszter." Ebből a Várpalota érthető, de "ez a nem irányított rakétát lőtték ki és találta e pontosan a célját" egy értelmetlen sületlenség. Nem magyar ez a "miniszter" vagy talán beszédhibás, hogy egy kiszabott értelmes mondatot nem képes elmondani? Netán a 8 általános is képtelen volt elvégezni? Aztán a másik dolog: ez a batár nem harci helikopter, jó ha tudjátok. Színházba járáshoz, vadászathoz, hadgyakorlaton lángost hozni a fővezérnek kiválóan alkalmas, bár kicsit drága. Aztán a másik gyöngyszem: „Ez egy nagyon modern XXI. századi, a digitális haderőbe illeszkedő komoly fejlesztés”, amely hamarosan a magyar légierőnél működik majd – tette hozzá. Mi működik majd a magyar légierőnél, a helikopter vagy a digitális haderőbe komolyan illeszkedő fejlesztés? Ezek már a farkasmihályi magasságokba illő fogalmazások.
Zolotarjov
2023. április 07. 08:35
Reszkess román! :)
Akitlosz
2023. április 07. 03:29
Erbasz? De ronda neve van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!