Rétvári Bence: Azt szeretnénk, ha 2025-re egy pedagógus átlagosan 800 ezer forintot keresne

2023. április 17. 13:05

A béremelésekre szánt 800 milliárdos konstrukció jelenleg a legnagyobb az Európai Unióban – mondta az államtitkár.

2023. április 17. 13:05
null

A pedagógusok átlagfizetésének emelésére fordítják az Európai Uniótól várt 800 milliárd forintot, ami 75 százalékos béremelést, azaz 800 ezer forintos átlagbért jelentene 2025-re – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence azt mondta, hogy a költségvetésből januárban már megelőlegezték a tervezett időarányos béremelések 10 százalékát és amint megérkeznek az uniós források, akkor a különbözetet visszamenőleg kifizetik.

Arra a felvetésre, hogy vannak olyan ellenzéki vélemények, amelyek szerint már itt vannak az uniós források, az államtitkár azt mondta

Emlékeztetett Gyurcsány Ferencnek egy rádióműsorban tett kijelentésére, miszerint „nekik az a feladatuk, ők azért dolgoznak, hogy ezek az európai uniós források ne is érkezzenek meg”.

Miközben tehát idehaza Dobrev Klára több körben találkozik a pedagógus szakszervezetekkel és elmondja nekik, hogy több pénzt kell követelni, majd – ahogy a férje beismerte – kimegy Brüsszelbe és ott azt mondja, hogy egyetlen fillér se érkezzen a pedagógusok béremelésére – tette hozzá Rétvári Bence.

A béremelésekre szánt 800 milliárdos konstrukció jelenleg a legnagyobb az Európai Unióban – folytatta az államtitkár. Majd 2030-ig hazai, 5600 milliárd forintos forrásból szeretnék fenntartani és ezzel a bérek értékét is megőrizni.

és ezt nem más ismerte be, mint Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője” – fogalmazott az államtitkár.

A magyar baloldal korrupciós kockázatra hivatkozik, „de mi a korrupciós kockázat abban, hogy 170 ezer pedagógusnak megemeljük közel 800 ezer forinttal a fizetését” – tette fel a kérdést.

A kormány mindent megtesz azért, hogy ezt a forrást odaadják a pedagógusoknak – tette hozzá Rétvári Bence, majd kijelentette, hogy az utaláshoz előírt minden feltételt teljesítették – fűzte hozzá.

A státusztörvény se lehet akadálya a kifizetéseknek, mert annak az a lényege, hogy a pedagógusok saját jogállást kapjanak. Ez biztosíthatja, hogy aki többet és jobban dolgozik, azoknak magasabb fizetése legyen – fogalmazott az államtitkár.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laikus19
2023. április 18. 15:28
Egy focicsapatnál (a megyei első osztálytól felfelé) nemigen képzelhető el, hogy olyan edző üljön a kispadra, aki aktív játékosként nem töltött valamennyi időt a pályán, de a nagy klubok élén rendszerint olyan edzők állnak, akik játékosként is letették a névjegyüket. Ehhez képest..., kíváncsi lennék, hogy a magyar pedagógia irányítói közül ki-hány percet töltött a „pályán”, próbálta ki az „öltözői”, azaz az iskolák légkörét az osztálytermekben és a tanáriban? Úgy vettem ki, konkrétan pl. Rétvári államtitkár úr egyetlen egy percet sem mondhat magáénak! Ez szinte lépten-nyomon meg is látszik a tevékenységén, egészében a hozzáállásán. És sajnos, ezzel egyáltalán nincs egyedül! Márpedig a pedagógia kiemelten azon tevékenységi körök közé tartozik, amelyben ahhoz, hogy valaki megfelelő döntéseket hozzon, belülről kell, vagy kellene ismerni a folyamatokat egy-egy iskolai közösségen belül. Az utóbbi időben többször is lehetett hallani, a Fidesz a hard-politizálásban erős, a soft-politikában viszont elég gyenge. (A kultúra területén általában, a pedagógiában különösen.) Nagy kár, és egyben nagy baj ez mindannyiunknak, akik ennek az országnak a javát szeretnénk!
amca
2023. április 18. 12:16
Hiiiiiiii. Bence. Ösmérek 1 jpár pedagógust . Tisztelet a kivételnek. Kommcsi KISZ tikár tanár 10 éve csak az ebédet hozza hazza. Havi 800 000 huf. 1 szöget nem tud beütni a fába. Oszt . fönököm 10 év énen át faxolt a gyerekek előtt .40 tanár kussolt. Havi 800 00 huf. A Mesterséges Intelligens szeppukut követ él.
Igazszó
2023. április 18. 10:45
Buzik, pedofilok, kockásinges agitátorok nyomulnak a sulikban, míg a diákokat utcára vezénylik. Nem szere4tném, ha a kockásinges agitátorok, a zsidó kommunista agymosók, a buzipropagandát folytató aljas gecik újabb pénzeket kapnának a magát nemzetinek, konzervatívnak és kereszténynek hazudó vétótlan köpcös gecitől. Az eddig nekik osztogatott pénzektől se táltosodtak meg, nem tértek észhez és ma szarabb munkát végeznek az egyre kevesebb gyereket indoktrinálva, mint bármikor a magyar történelem során. Én azt szeretném, ha a törvényességet helyreállítanák a közoktatási intézményekben és a kockásinges agitátorok, buzik és propagandisták kapukon kívülre kerülnének. De ez ügyben sem történik semmi, akárcsak még sokszáz másikban: A ceu judapesten pusztít. A soros ügynökei 4 millárd forintnyi dollárra lettek kitömve, míg a nav, a szolgálatok, polt, pintér és a sameszaik vakok és siketek, meg gyanúsítottjuk sincs 1,5 év elteltével. 10 szankciós csomag megszavazva. A böszme a bandájával a parlamentben tombol, Budaházy és társai börtönben vannak. A többi üres duma. De basztok cselekedni. Unalmas. Tegyétek a dolgotokat végre, vagy takarodjatok a kurva anyátokba gyáva csicska gecik!
lutra
2023. április 18. 08:56
Szelekció nélkül csak megerősítik az alkalmatlanokat abban, hogy minden jó úgy, ahogy van, és termelik tovább az inkompetens fiatalokat a munkaerőpiacra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!