Márki-Zay: Gyurcsány Ferenc már tavaly januárban közölte velem, hogy veszíteni fogunk

2023. április 05. 10:37

Az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje elmondta a Pesti Tévének, hogy a DK elnöke azt ígérte, gondoskodik róla, hogy őt terhelje a felelősség.

2023. április 05. 10:37
null

A Pesti Srácok Mi Kérdezünk videósorozatának vendége ezúttal Márki-Zay Péter volt. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, valamint az egyesült ellenzék korábbi miniszterelnöke elmondta, pártját nem támogatja tovább anyagilag az egyesült ellenzék. A választási kampánypénzekkel kapcsolatban sejtelmesen úgy fogalmazott, akár Soros Györgytől is kaphatott pénzt az Action for Democracy.

Az interjúból kiderült, hogy Gyurcsány már a választás előtt sem bízott jelöltjük győzelmében. Márki-Zay elmondta:

Januárban Gyurcsány Ferenc úgy nyilatkozott nekem, el fogjuk veszíteni ezt a választást, és gondoskodik, hogy én legyek a felelős.”

Azt is egyértelművé tette: az önkormányzati választáson nem tudja elképzelni, hogy a DK színeiben induló jelölttel közösen induljon, valamint még a 2026-os indulásáról sem döntött.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. április 14. 16:20
"Márki-Zay: Gyurcsány Ferenc már tavaly januárban közölte velem, hogy veszíteni fogunk" Nem volt művészet megállapítani, hiszen ekkor a fidesz már 17%-al vezetett a kezdeti ellenzéki vezetés 4%-ról. (2 hónap alat!!!!) SŐT! Békesi László „vezénylő tábornoknak” nevezi Márki-Zay-t, és a leváltását javasolja december 28, 2021 " A korábbi pénzügyminiszter szerint ugyanis a miniszterelnök-jelölt „megosztja, demoralizálja, elkedvetleníti, kiábrándulttá teszi és gyengíti” az egyesített ellenzék cselekvőkészségét. Békesi László háborús metaforákkal tette nyilvánvalóvá, ideje megszabadulnia Márki-Zay Pétertől az ellenzéknek – írta meg az ATV.hu. Békesi közösségi oldalán a következőket írja: „A vezénylő tábornokot megbízó haditanács tagjai – noha látják pozícióik romlását – egyelőre tanácstalanok és határozatlanok. Hiányzik az eltökéltség belőlük, hogy levonva a szükséges konzekvenciát, a minden téren untauglich parancsnokot leváltsa, leszerelje és tartalék állományba helyezze, helyette pedig megbízzon egy ütőképes, hiteles hadvezért az egyesített haderő irányításával, akinek van esélye győzelemre vezetni csapatait a döntő küzdelemben.” Miközben Békesi szerint a legyőzendő ellenfél stabilizálja helyzetét és minden fronton erősíti pozícióit, hadállásai mögött mélyen beásva magát, várja a számára egyre biztosabb győzelemmel kecsegtető végső ütközetet." https://mandiner.hu/cikk/20211229_bekesi_laszlo_marki_zay_peter_belfold_egyesult_ellenzek_baloldal Semmi kétség MZP egy elmebeteg, nagyon aljas patkány!
KBA98
2023. április 05. 17:29
MZP! akinek ilyen barátja van, mint Feri, annak tutira nem kell ellenség!
eljolesz
2023. április 05. 17:27
"Januárban Gyurcsány Ferenc úgy nyilatkozott nekem, el fogjuk veszíteni ezt a választást, " - ezek szerint gyurcsótányék januártól a választásokig tudatosan és folyamatosan hazudtak a saját választóiknak (is), amikor arról kamuztak, hogy a 2/3-dal nyerni fognak.
Wendriner
2023. április 05. 16:19
Maki és Hullaházi rokonok, futóbolond és sültbolond.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!