Hofi-ellenes jobboldali hadjáratot vizionál Vágó István és a DKTV

2023. április 15. 07:27

„Hofinak nagyon jó kapcsolata volt Kádár Jánossal” – ilyen és ehhez hasonló mondatok szerepelnek abban a cikkben, amelynek egy egész blokkot szenteltek a DKTV pénteki adásában, ahol attól rettegtek, hogy „lekaraktergyilkolják a baloldali mítoszt”.

2023. április 15. 07:27
null

„A jobboldali propagandabirodalom úgy gondolta, időszerű a valaha élt egyik legnagyobb magyar humoristába beleszállni” – hangzott el a DKTV pénteki adásában. Vágó Istvánnak „tűnt fel”, hogy „elindult egy Hofi-ellenes hullám”.

Mindezt két darab Origo-cikkre (!) alapozzák: az április 7-én megjelent „Leleplezték Hofi Géza hazugságát” címűre, és a két nappal későbbi Hofi Géza: mi is az igazság a legenda mögött? címmel publikált cikkre, ami ráadásul egy Mező Gáborral, a kommunista korszak állambiztonsági összefonódásait kutató újságíróval készített interjú.

Ezekben a cikkekben ilyen mondatok szerepelnek: „Hofinak nagyon jó kapcsolata volt Kádár Jánossal”, vagy „Hofi gyakorlatilag a Kádár-rendszer udvari bolondja volt”. Hofi segített megteremteni – a rendszert kiszolgálva – azt a látszatot, hogy az élet jobb, ez egy élhetőbb szocializmus – mondta Mező Gábor.

– kommentálta a saját maga által felállított teóriát Vágó István.

Gréczy Zsolt szerint Hofi Géza „a baloldal mítosza”, de mivel sok Fidesz-szavazó is szerette Hofit, ezért nekik is el kell magyarázni, hogy miért szeressenek ki belőle.

Ezután a DK-s képviselő Vágó Istvánnal vont párhuzamot, szerinte az exkvízprofesszort sem azért támadják feltétlenül,mert DK-s, hanem azért, hogy „lebontsák a mítoszát”.

„Van egy rossz hírem a támadóknak: Hofi még akkor is Hofi lesz, ha mi már nem leszünk” – tette hozzá Gréczy.

Az idézett rész az alábbi videóban az 50. perctől látható.

Nyitókép: YouTube

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trilógia
2023. április 16. 14:01
Nem csak Hofiról van szó! Hanem Hofiék által képviselt "vonalról" ! Ezek közé tartoztak újságírók,zenészek, szinészek,filmrendezők,Tv,rádós manusok!
Hajdúbüszkevarjú
2023. április 15. 17:48
Cáfoljátok már meg az origó Hofiról szóló cikkeit! Az kevés, hogy "karaktergyilkosság"! Tipikus zsidó nagyképüség, arrogancia. Kiválasztott nép, persze,persze. Húzzatok izraelbe, ott okoskodjatok! Férgek!
Lez99
2023. április 15. 17:17
Jaj ! Még negatív kontextusban sem reklámozzuk a gyökér tévét .......
kukasmacska
2023. április 15. 15:35
A Kádár - korban az egyszerű melós is tisztában volt azzal, hogy Hofi - vagy úgy általában a kabarészerzők - engedéllyel írják és mondják a szöveget, nem kellett ehhez csúcsértelmiséginek lenni. És igen, itt bizonyos dolgokat ki lehetett mondani, másokat meg nem. Moldova pl. írhatott a textilipar vagy a vasút gondjairól, de pl. Kubáról nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!