Hihetetlen: biztos, hogy nem maradnak rács mögött Herczeg Zoltánék

2023. április 19. 11:07

A nyomozási bírónak napokon belül döntenie kell az ügyészségi indítványról.

2023. április 19. 11:07
null
Baranya Róbert

A nyomozási bíró a büntetőeljárás nyomozati szakaszában nem írhat elő az ügyészségi indítványnál súlyosabb kényszerintézkedést egy gyanúsított számára – fogalmazott a Mandiner.hu-nak Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője annak kapcsán, hogy az ügyészség kezdeményezte a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított Herczeg Zoltán és gyanúsított-társa letartóztatásának megszűntetését, egyben bűnügyi felügyelet elrendelését velük szemben.

Mindez azt jelenti, Herczegék biztosan kijöhetnek a börtönből;

a bíró nem dönthet úgy, hogy továbbra is a legsúlyosabb kényszerintézkedés legyen érvényben a gyanúsítottakkal szemben; ugyanakkor akár úgy is határozhat, hogy semmilyen intézkedést nem ír elő.

Azt jelen pillanatban még nem tudni, hogy a nyomozási bíró – amennyiben bűnügyi felügyelet ír elő – milyen súlyosságú kényszerintézkedést tart szükségesnek.

A szóvivő tájékoztatása szerint az lehet a súlyosabb döntés – a régi házi őrizetnek megfelelő felügyelet –, amikor a gyanúsított nem hagyhatja el lakóingatlanát, illetve az enyhébb az – a korábbi lakhelyelhagyási tilalomhoz hasonló intézkedés –, amikor a korlátozás az adott település vagy régió határáig tart.

Az sem biztos, hogy Herczegnek és a gyanúsított-társának nyomkövetőt kell majd viselnie, ugyanakkor lehet, hogy meghatározott időpontokban jelentkezniük kell a rendőrségen. 

A nyomozási bírónak ezzel együtt napokon belül határoznia kell az ügyészi indítványról,

mivel a letartóztatás a korábbi bírósági döntés alapján április 23-ig tart.

Herczegéket tavaly októberben fogták el egy rajtaütés során. A divattervező gépkocsijában és lakásán összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másik gyanúsítottnál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak.

A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett eljárást a két férfi ellen.

A baloldal mellett többször is kiálló divattervezőről szóló portrénkat itt olvashatják.

Fotó: Herczeg Zoltán/Facebook

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2023. április 19. 17:11
A fideszes Völner Palika meg szabadlábon sinylődik .
zuriktodor
2023. április 19. 16:43
Majd vissza kell menniük. Ha szökni próbál, akkor rendesen leültetik a dilinyós seggfejfajzatot.
masikhozzaszolo
2023. április 19. 16:04
1. Szerintem még aznap telerakja a kocsit kokóval, és megy vissza. Ilyen jó nőket, mint bent, nem talál. 2. Ezek szerint a Célpontban is felhasznált "haveri kutya" kettős ügynök lett, hogy Herceget buktatta le. 3. Akkor ez most párcsere lesz. Most ment a TV-ben.
Obsitos Technikus
2023. április 19. 15:47
Buzi a buzinak nem vájja a szemét..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!