Amerikai lap: Ferenc pápa magyarországi látogatásának politikai üzenete is van

2023. április 19. 09:12

A National Catholic Register szerint Budapest reális alternatívát nyújt Brüsszellel szemben.

2023. április 19. 09:12
null

Ferenc pápa április végi magyarországi látogatása kifejezetten vallási célokat szolgál. A látogatás hátterében azonban az is áll, hogy Budapest a Brüsszel által kínált szekuláris progresszivizmussal szemben egy sajátos politikai gondolkodás, valamint cselekvés szimbolikus központjává vált – írta meg a National Catholic Register.

A Budapest és Brüsszel közötti vitában a vallás és a politika nem választható szét könnyen, hiszen az egyik központi kérdés az, hogy Európa jövője keresztény legyen-e vagy sem. Magyarország felemelkedése miatt

a vallási és kulturális konzervatív gondolat virágzó színtere alakult ki az országban,

ahova Európa-szerte és azon túlról is szívesen érkeznek látogatók.

A lap kiemelte, hogy Magyarországon keresztény alkotmány van érvényben, amely a keresztény hitet, a családot és a hazát helyezi az ország politikai irányvonalának középpontjába. Az államhatalmat pedig ezen értékek aktív előmozdítására használja fel:

bőkezűen ösztönzi a családalapítást,

növeli a hazai egyházak és a külföldön üldözött keresztények pénzügyi támogatását, védi a gyermekeket és korlátozza a bevándorlást.

***

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. április 19. 11:56
Azért jó olvasni, hogy a nagy jueszében sem mindenki sültbolond!
Micó
2023. április 19. 10:33
Bohóc katolikusok helyett nálunk a normális katolikusok vannak preferálva.
files32
2023. április 19. 10:14
Ferkó jön feladni az utolsó kenetet az országra.
soma100
2023. április 19. 10:08
Ferenc Pápa megpróbált nyugodtabb légkört teremteni Benedek után, de belátta, hogy a kib@szott libsiknek ha odanyújtja a kisujját, akkor már a karját tépkedik. Orbán és a magyar kormány megmaradt a keresztény vallás alaptéziseinél, ahol a HAZA, a CSALÁD és a HIT, szerepel a központi helyen. A látogatása valóban politikai üzenet, és egyben ki nem mondott bocsánatkérés, amiatt, hogy sokszor elítélte Orbánt a tettei miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!