Több film korhatár-besorolását is helytelenül tüntette fel a Disney+

2023. április 27. 10:27

A műsorok kategóriája nem felelt meg a kiskorúak védelmével kapcsolatos magyar szabályozásoknak.

2023. április 27. 10:27
null

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa hét filmet is talált a Disney+ streamingszolgáltató kínálatában, amelyek nem a kiskorúak védelmével kapcsolatos magyar szabályozásoknak megfelelő korhatár-besorolással szerepeltek.

A közlemény szerint a hét filmből hatot: a 28 héttel később, az Aki bújt, az Alien 4. - Feltámad a Halál, a Hitman - A bérgyilkos, a Húsevő és a Ragadozó 2. című filmeket „16+”-os megjelöléssel láttak el, de a magyar joghatóság szabályozása értelmében ezeknek a műsorszámoknak 18 éven aluliak számára nem ajánlottnak kellet volna lenniük.

A Sebezhetetlen című film „12+” besorolást kapott a Disney+-on, miközben a hazai szabályozás értelmében „tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott", IV. kategóriába sorolandó –állapította meg a Médiatanács.

Mivel a magyar Disney+ szolgáltatója Hollandiában bejegyzett társaság, a Médiatanács a felmerült jogsértésekről értesíti a holland társhatóságot (Commissariaat voor de Media - CVDM), és kéri a szükséges intézkedések megtételét.

(MTI)

Nyitókép: Disney+ Facebook-oldala 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halas
2023. április 27. 18:26
Ami utálatos az utálatos!
Dr. Greta Grünberg
2023. április 27. 16:57
Valóban helytelen, el kell törölni a kategorizálást, a címkézést, a megbélyegzést! Love is love!
Backstab
2023. április 27. 14:51
A pedofil kategoriat mikortol eresztik?
Gullwing
2023. április 27. 10:58
Jó lenne már ezeket a szarokat oda küldeni ahová valók....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!