Novák neve Sándor-palota lesz

2023. április 14. 15:40

Magyarország már nem köztársaság, innen is eltüntetik a köztársaság megnevezést.

2023. április 14. 15:40
null
Bartus László
Bartus László

„A Köztársasági Elnöki Hivatal nevét megváltoztatják, a jövőben »Sándor-palota« lesz a hivatal neve. A közbeszédben van olyan, hogy egy hivatalt vagy intézményt az épület nevével emlegessenek, mint például a »Fehér Ház«, a »Kreml« stb., de arra nem ismerünk példát, hogy magát az intézményt hivatalosan az épületről neveznék el. Jelen esetben nem véletlen az elnevezés megváltoztatása, üzenete van a változásnak. Egy hivatalban köztisztviselők dolgoznak a közszolgálatában, egy Palotában viszont a hatalom emberei ülnek és uralkodnak. Arra való, hogy megrohamozzák.

Magyarország már nem köztársaság, innen is eltüntetik a köztársaság megnevezést. Azt helyesen teszik, mert ennek a fasiszta diktatúrának köze nincs a köztársasághoz, csak az elnyomáshoz. Ha ezentúl valamit »felterjesztenek« Nováknak, akkor a »Sándor-palotának« terjesztik fel, ahol egy hatalmasság ül, nem a nép képviselője. Ezt is jól teszik, hogy az elnevezéssel a valósághoz igazítják a látszatot. Azt kellene még kitalálni, hogy azt miképpen jelöljék, hogy a »Sándor-palota« amúgy Orbán hátsó feléből ki sem látszik, és csak utasításokat hajt végre. Köze nincs még önmagához sem.

Novák neve mostantól »Sándor-palota« lesz, ami szintén jó, abból a szempontból, hogy eltűnik mögötte a személy, mintha nem is lenne. Valóban ez a helyzet, Novák helyén ülhetne bárki, a felcsúti kocsma csaposa, vagy Orbán karácsonyi levágásra tartott disznója, mert semmi jelentősége nincs a személyének. Így helyes az elnevezés: »Sándor-palota«. Akár ki is lehetne üríteni, üres is lehetne, mert semmi valódi funkciója és jogosítványa nincs, a benne ülő(k) Orbán lába kapcája. Az lenne a legjobb, ha titokban kiürítenék, hogy teljes legyen a kafkai világ. Örkény István tollára való.

Reméljük, eljön az idő, amikor a magyar történelemkönyvekben piros betűs ünnepként emlékeznek majd meg a Sándor-palota ostromáról. Igazán dicséretes, hogy kitették céltáblának.”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. április 15. 19:05
rotoyg a Nepszarra
Odone Ricci
2023. április 15. 13:53
Ajánljuk, olvassa el Bathus úr (angol kiejtéssel) a magyar Alaptörvény szövegét paragrafusonként. Ha valamit nem ért, akkor kérdezze meg a MAndiner igazgatójától, majd ő megmagyarázza önnek és pár hitetlennek egy cikkben.
bela barva
2023. április 15. 13:19
Mr megint dől a fasizmus ebből a náciból Fertelmes egy egyed ez.
Areményhal
2023. április 15. 10:49
Ezt a hülyét !!! ( ja ,még vannak.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!