A hvg újságírója egészen a Tagesspiegelig rohant panaszkodni a magyar sajtóhelyzet miatt

2023. március 23. 10:40

Állítása szerint nem lehet kérdezni Orbán Viktort. Pedig az ellenzéki sajtó rendszeresen kérdezhet a miniszterelnöktől kormányinfón, vagy nemzetközi sajtótájékoztatón.

2023. március 23. 10:40
null

A Tagesspiegel online megjelenő European Focus heti hírlevelébe írt Serdült Viktória, a hvg.hu újságírója Rövid cikkében feleleveníti azt az esetet, amikor a Telex újságírója egy vasárnapi mise után lépett Orbán Viktorhoz. Serdült azt írja:

A vasárnapi mise után megszólítani valakit udvariatlanságnak tűnhet. De valójában a magyar újságíróknak nincs más választásuk.

Szerinte „a sajtótájékoztatókról való kizárás és az, hogy nem kapnak választ a kérdésekre, mindennapos valóság azoknak az újságíróknak, akik nem a kormánypárt vonalát követik”.

De, van választásuk

Mindez némileg árnyalja a tény, hogy a vasárnapi misés incidens után pont ugyanez a telexes újságíró a 2022-es évzáró kormányinfón is kérdezhetett Orbán Viktortól, továbbá a nemzetközi sajtótájékoztatókon is kérdezhetik őt újságírók.

Nyitókép: HVG Facebook-oldala

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakNézelődök
2023. március 25. 07:55
Csirkemellfiléket megmossuk, szárazra töröljük. Bevágjuk, majd kihajtjuk őket. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké klopfoljuk. Ezt úgy a legjobb, ha egy darab folpakot teszünk a húsra. A szeleteket meghintjük egy kevés sóval és borssal, majd a hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez összekeverjük a vajat és a reszelt sajtot, majd a citromlével, egy kevés sóval, a felaprított tárkonnyal, a mustárral és egy leheletnyi borssal ízesítjük. Kb. 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formázható legyen. A fűszeres vajat elosztjuk a hússzeletek közepén, ráhajtjuk a húst, majd felgöngyölítjük, ahogy a töltött káposztát szoktuk. A töltött csirkemelleket megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, majd a zselemorzsában. Végül bő, közepesen forró olajban (vagy olajsütőben) 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsepegtetjük.
Syr Wullam
2023. március 24. 13:13
Lebuktam. Szeretek néha reszelgetni a narratíván, éppen csak annyit, amennyi éppen hasznosnak tűnik. De csak azért, mert valójában egy (ein) cinikus geci vagyok. ;-)
Takagi
2023. március 23. 18:38
Mocsadék, korrupt árulók.
Töki
2023. március 23. 17:59
Ki a kurva anyja ez a suttyó paraszt!? Rohadjál el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!