Szánthó Miklós: Békére és nemzetközi konzervatív konszenzusra van szükség

2023. március 03. 07:50

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a CPAC kísérőrendezvényeként tartott konferencián kifejtette, a világ a konfliktusok új korszakába lépett, amelyben az egész nyugati civilizáció sorsa forog kockán.

2023. március 03. 07:50
null

Békére és biztonságra van szükség ahhoz, hogy a konzervatívok világszerte az előttük álló kihívásokra összpontosíthassanak - jelentette ki Washingtonban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója csütörtökön az amerikai konzervatív erők legnagyobb eseménye, a CPAC kísérőrendezvényeként tartott konferencián.

A magyar jogi elemzőintézet vezetője a Republicans for National Renewal (Konzervatívok a Nemzeti Megújulásért) nevű szervezet eseményén kifejtette, hogy a világ a konfliktusok új korszakába lépett, amelyben

az egész nyugati civilizáció sorsa forog kockán.

A konfliktusok között említette az ukrajnai háborút, amely újabb hidegháborúval és gazdasági visszaeséssel fenyeget, valamint kihívásnak nevezte, hogy a nyugati világon belül a radikális baloldal a társadalmak alappilléreit ássa alá.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy háború helyett békére, töredezettség helyett összekapcsoltságra, és blokkok helyett együttműködésre van szükség, valamint a nemzetközi konzervatív konszenzus megteremtésére.Megfogalmazása szerint

Magyarország büszke arra,

hogy politikai erőmű lehet a liberális rémálom, a nemzeti mozgalmak nemzetközi összekapcsolásának megvalósításában.

Szánthó Miklós szombaton felszólal a CPAC (Conservative Political Action Conference) zárónapján is. A csütörtökön kezdődött konferencián az amerikai konzervatívok vezető személyiségei tartanak beszédet, fejtik ki véleményüket és vitáznak az Egyesült Államok politikai életének legvitatottabb témáiról az ország fővárosában Washingtonban. A konferencia záróbeszédét Donald Trump volt elnök tartja.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

Ezek voltak Orbán Viktor legsikeresebb mondatai Dallasban a Newsweek szerint

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mondott múlt héten csütörtökön a világ legjelentősebb konzervatív konferenciáján, a CPAC-on. Az amerikai közönség gyakran éljenzett a beszéd során, és a végén állva tapsolták meg a miniszterelnököt.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2023. március 04. 03:36
Akkor tehát ezen az alapjogokért izén keresztül támogatjuk a republikánusok kampányát? És mennyibe fáj ez nekünk? Többe, mint a guruló 4 milliárd, amit Le Pen kampányára költöttünk? És ez ott nem számít belügyekbe avatkozásnak?
dezilluzionista
2023. március 03. 14:25
TöbbBÉKEBAJUSZTanemzetközipolitikába!
nick89
2023. március 03. 09:56
Szijjártó kairói útja során például 5,5 millió forint értékben ettek-ittak a levegőben. https://atlatszo.hu/kozadat/2023/02/07/szijjartoek-33-millioert-ettek-ittak-es-102-millioert-interneteztek-a-katonai-repulokon/
felcsutfan
2023. március 03. 09:03
Csodás ez a kép minden idők legostobább republikánus képviselőjével: https://twitter.com/alapjogokert/status/1630960073936625666 Apa férfi, anya nő, ugye. Várjuk a folytatást: a zoknihuszár ezúttal George Santos-sal fotózkodik, a cím ugyanaz :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!