Reagált a Roszatom a hírre, miszerint kikerülhet a paksi beruházásból

2023. március 26. 12:11

A Roszatom megerősíti, hogy kész a Paks II. Atomerőmű projekt megvalósítására – fogalmazott a cég.

2023. március 26. 12:11
null

Korábban már megírtuk, hogy Magyarország tárgyalásokat kezdett Franciaországgal hazánk nukleáris programjában betöltött szerepének növeléséről, ami végül oda vezethet, hogy Oroszország helyébe léphet. A Framatome, a francia állami tulajdonban lévő atomreaktor-gyártó cég jelenleg a Roszatom alvállalkozója Magyarországon, és

a német Siemensszel együtt az erőmű vezérlőrendszerének szállítására kapott megbízást.

A Roszatom magyarországi kommunikációs vezetője rövid állásfoglalást juttatott el az ügyben a Portfolio szerkesztőségének. Ebben az alábbi áll: „A Roszatom megerősíti, hogy kész a Paks II. Atomerőmű projekt megvalósítására és meggyőződése, hogy az új atomerőművi blokkokat a magyar megrendelővel együtt építi fel a mai legkorszerűbb, és legbiztonságosabb VVER-1200-as technológiával.”

 

***

Nyitókép: MTI/Kiss Dániel

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. március 27. 07:44
a korrupt gyesznóZiemensz meg persze marad, mi? Egy félszemű felajzott görényt se bíznék rájuk.
amca
2023. március 26. 23:26
1 a baj. Ahhoz nagyon gyorsan meg kéne nyerni ezt a Grün fickót. Mivel ez 7 éves háborúnak ígérkezik.. A Moschlék Junio meg szankcionál. Még nem hallottam ,hogy 10 000 év óta vki szankciókkal nyert VONA háborút.
Odone Ricci
2023. március 26. 19:56
A VEZÉRLŐRENDSZERT eredetileg is fr.ném. cégek szállították volna az orosz tömbhöz .
orygabor
2023. március 26. 19:35
Volt ugye Viktor múlt hétfői útja. Még egy-két mozaik hiányzik, de tisztul a kép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!