A cseh államfő azért vágott bele a politikába, hogy ne nyerhessen az Orbán Viktor példáját követő Andrej Babis

2023. március 07. 08:11

Petr Pavel szerint „még a magyar vezetés sem lesz ott örökké, előbb-utóbb változás lesz”.

2023. március 07. 08:11
null

A Le Monde online felülete exkluzív interjút közölt Petr Pavel cseh elnökkel, akit március 9-én iktatnak majd be hivatalába. Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy milyen megfontolásból vágott bele a politikai karrierbe.

Pavel úgy fogalmazott: „rájöttem, hogy a populistáknak nagy esélyük van megnyerni a választást, és továbbvinni Csehországot a Magyarországgal azonos úton”. Hozzátette:

Egy későbbi kérdés a visegrádi csoport jövőjét firtatta annak tükrében, hogy Orbán Viktor Oroszországgal kapcsolatos álláspontja teljesen eltér Pavelétől.

A megválasztott cseh államfő válaszában megerősítette, hogy „Magyarország egészen másként vélekedik Ukrajna támogatásáról és az Oroszországgal való jövőbeni kapcsolatokról”. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy „még a magyar vezetés sem lesz ott örökké. Előbb-utóbb változás lesz”

***

Nyitófotó: Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. március 07. 20:30
Orbán indirekt kormányokról dönt, ott van mindenhol Európában, anélkül hogy jelen kellene lennie. Borzasztóan ingerli az európai vezetö politikusokat Orbán nyugalma, bölcsessége, és hogy hozzá képest valamennyien csak pünkösdi királyok, egyik se tudja, hogy egy év múlva még ott lesz-e. Arról nem is beszélve, hogy már több mint 10 éve látják, hogy Orbán minden politikai diagnózisa, elörejelzése tökéletesen ül. Ez az Orbán-fóbia valójában a törpék frusztráció miatti lázadása.
EX - Terminátor
2023. március 07. 17:23
Ez csak egy szélbalos féreg, akit a másik gyűlöletén kívül SEMMI nem motivál. És ha rajtam múlik akként is végzi.
MrStokes
2023. március 07. 16:32
A KGB-től a CIA-ig , ez a cseh elnök életútja. 1985-ben lépett be a csehszlovák kommunista pártba. A CIA-nak ezek kellenek , Márky Zayok, Dobrev-Aprók, ....hazaáruló hazátlanok.
DigBick
2023. március 07. 13:14
Nagyon helyes. Volt egy Trump, Bolsonaro, Érdogán, Orbán korszak. De az emberek kezdenek felébredni. Már Érdogán se bízhat annyira a győzelmében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!