120 éves a Nemzeti Sport – Európa vezető lapjai így köszöntötték az újságot

2023. március 15. 18:43

„Az Nemzeti Sport mindig az emberek szívéhez szólt” – emelte ki a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség elnöke.

2023. március 15. 18:43
null

„Szerdán 120 éves Nemzeti Sport. A születésnap alkalmából Európa vezető sportlapjai is köszöntötték lapunkat” – írják az oldalon, ahol azt is megemlítik: többek között a Marca, a Kicker, a La Gazzetta vezető újságírói címeztek levelet Szöllősi György főszerkesztőnek és a lap munkatársainak.

Juan Ignacio Gallardo, a Marca főszerkesztője: „Nagyszerű hír, hogy az újság megérte ezt a kort, amely a sportújságírás egészségét jelzi. Ezekben a média számára nehéz időkben, amelyben az újságírás ismét feltalálja magát, a fogyasztás új csatornáihoz, új formáihoz igazodik, az olyan hagyományos, precíz, professzionális és minőségi médiumok, mint a Nemzeti Sport, létfontosságúak.”

Jörg Jakob, a Kicker főszerkesztője, az Európai Sportmédia (ESM) elnöke: „Kedves barátaim a Nemzeti Sportnál, 120 évet ünnepelni óriási! A lap 1903. március 15-i alapítása olyan nap, amire tényleg emlékezni kell. Az újság munkatársai mai napig nagyszerű munkát végeznek. A Kicker csapatának nevében izgalmas és stabil jövőt kívánok.”

Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) elnöke, a La Gazzetta dello Sport főmunkatársa: „A Nemzeti Sport 120 éve nagy jelentőséggel bír, mert az újság mindig az emberek szívéhez szólt. Emlékszem, amikor 1996-ban a La Gazzetta dello Sport százéves évfordulóját ünnepeltük, büszkének, hálásnak és szerencsésnek éreztem magam, amiért részese lehetek az újságnak. Azt hiszem, a Nemzeti Sport szerkesztősége is megtapasztalta, hogy ez mennyire csodálatos érzés.”

Charles Camenzuli, az AIPS Europe elnöke: „A mai nap egy fontos dátum a sportmédia történetében és fejlődésében, ugyanis ma 120 éves a Nemzeti Sport... 2023 januárjában volt lehetőségem ellátogatni a Nemzeti Sport szerkesztőségébe, és az általam tapasztalt munka megerősítette, hogy az NS miért működik már 120 éve...”

Nyitókép: Facebook

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cserna János
2023. március 16. 01:57
Gratulálok a lapnak. Még szebb és jobb következő 120 évet kívánok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!