Az LMP minden eszközzel azon lesz, hogy a debreceni akkumulátorgyár ne épülhessen meg

2023. március 19. 19:47

A Védegylet és az LMP megtámadta a Debrecenben megépíteni tervezett CALT-akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét a Debreceni Törvényszéken.

2023. március 19. 19:47
null

A Védegylet és az LMP megtámadta a Debrecenben megépíteni tervezett CALT-akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét a Debreceni Törvényszéken – jelentette be Tetlák Örs, az LMP országos elnökségének tagja, Érd alpolgármestere és Újszászi Györgyi, a Védegylet főtitkára vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Tetlák Örs közölte: azért támadták meg a debreceni akkumulátorgyár létesítéséhez kiadott környezethasználati engedélyt, mert álláspontjuk szerint azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania. Az engedély, amely ellen többtucat kifogást emelt a két szervezet, egyebek mellett nem tartalmazza a gyár környezeti kibocsátásainak hatásait.

– mondta az ellenzéki politikus.

Tetlák Örs hangsúlyozta, hogy az LMP minden politikai és jogi eszközzel azon lesz, hogy a debreceni „giga-akkumulátorgyár” ne épülhessen meg.

Ne valósulhasson meg Orbán Viktor lázálma, amely szerint Magyarországot akkumulátorgyarmattá teszi”

– mondta a politikus.

Újszászi Györgyi szerint az akkumulátorgyár építése miatt aggódó debreceni és mikepércsi lakosok keresték meg egyesületüket. Hozzátette: környezetvédelmi joggal foglalkozó egyesülettel nézték át a kormányhivatal engedélyét, amelyben „nagyon sok ponton” találtak hiányosságokat.

(MTI)

***

Nyitókép: MARTIN SCHUTT / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salitis
2023. március 20. 19:48
Minden akkumulátorgyárat Németországba és Spanyolországba! (Ott tárt karokkal üdvözlik a szocik, pont úgy mint a migriket. ) Konzerváljuk a 100 éves (+40 szovjet gyarmati) gazdasági lemaradásunkat! Nehogy már az életszinvonalunk megközelítse a "fejlett" nyugatét! Orbán alatt meg aztán végképp ne!
Salitis
2023. március 20. 19:42
És mennyibe kerül egy ilyen jogi megtámadás? Remélem dollár milliókba! Ami csak akkor jár vissza, ha a bíróság helyt ad a beadványnak...
EX - Terminátor
2023. március 20. 14:33
Ezek hazaáruló korcs kutyák akik a saját kicsinyes érdekeikért beleszállnak minden szarságba. https://mandiner.hu/cikk/20230320_kinai_akkumulatorgyar_a_spanyoloknal_a_zold_beruhazas_netovabbjakent_dicserik
loci__
2023. március 20. 13:34
Az LMP-s jó kurva pokolba tartó anyátokba, hogy ti geciláda hazaáruló szörnyetegként, milyen alapon is akartok ti tahó paraszt tanulatlan hozzá nem értő nagy-kanász-disznó szaros mátéként legalább 6000 új ember jövőjét, megélhetését megakadályozni tirpákiában, ami ma Magyarország egyik gazdaságilag leg lemaradottabb térsége. Az LMP-s kurva anyátokat, miért is akarjátok ennek a gazdaságilag lemaradt térségnek lemaradást bebetonozni, az helyett, hogy örülnétek, hogy a térségben élő emberek rövid időn belüli gazdasági felemelkedésének. Minek és hogyan képzelhetik magatokat istenként 10-15 fős pártként, mert ti nem lehettek azok csak egy eltaposandó ártalmas büdös poloskák vagytok a szemeben és a többi más tírpákiában élő felemelkedésre vágyó emberek szemében!! Nem is értem, hogy egy ilyen 10-15 fős pártnak nevezett banda, aki ráadásul Budapesten belterjes a buzik között és nem térségben él, hogyan és mi alapon tehetne tönkre egy Magyarországon élő kisebbség jövőjét a hőbörgéseikkel kelet Magyarországon. A scmidt mária buzi kisfia is ebben a rohad bandában mondja az igét, meg az a tudatlan tahó paraszt scmuk erzsébet akit esernyő szexel kellene lenyugtatni (csukva be, nyitva ki, hogy szokja) legalább tízszer és lehet, hogy az akkumulátor gyárakba ezek után bele fog szeretni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!