Ukrán nemzetiségi szószóló: Egy éve már, hogy a demokratikus világ, köztük Magyarország is segít

2023. február 27. 14:44

Grexa Liliána a parlamentben úgy fogalmazott: a háború „Dávid és Góliát harca”.

2023. február 27. 14:44
null

Cikkünk frissül...

Mint arról a Mandiner is beszámolt, hétfőn kezdődik a tavaszi ülésszak a parlamentben, a hétfői napon felszólalt az ukrán nemzetiségi szószóló, Grexa Liliána is. 

„386 napja indított háborút az orosz agresszor Ukrajna és annak szabad lelkű népe ellen, bombázza a lakóházakat, gyilkolja az áldozatokat, az ukrán nép pedig 386 óta tartja magát, bár 18 millióan kénytelenek voltak elhagyni a szülőföldjüket az orosz támadás miatt” – mondta az ukrán nemzetiségi szószóló, megjegyezve:

„kitartanak az ukránok, pedig Dávid és Góliát harca ez.”

Egy éve már, hogy a demokratikus világ, köztük Magyarország is segít. Ez a segítségnyújtás és a befogadás 368 napja is”

– fogalmazott Grexa Liliána. Elmondása szerint az ukrán nemzetiségnek „sok alaptalan támadást kellett elviselnie”, és azt is mondta, hogy a „putyini propaganda beférkőzött Magyarországra”, ám szerinte ez „a kisebbség”, a többség továbbra is támogatja és megérti az ukránokat.

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki szolidaritást vállal az ukrán néppel”

– fogalmazott.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2023. február 28. 10:20
A lófaszt, kiscsillag. Melyik itt a Dávid? Az Amerika seggébe bújó, általuk puccsot szervező, majd a világ összes fegyverét magának követelő, egyébként velejéig korrupt és maffiózó Ukrajna biztosan nem. Egyébként pedig Dávid legyőzte Góliátot, ti viszont szarrá vagytok lőve. Még úgy is, hogy a nagy USA, és csicskája, a NATO mögöttetek áll, sőt boton tologat maga elé, hogy üssétek helyette az orosz macit. Lófaszt vagytok ti Dávidok. Az ártatlan életek százezrei, a szenvedők millióinak sorsa mind a lelketeken szárad.
sorivo4
2023. február 27. 19:13
"Dávid és Góliát harca ez" Nem egészen, mert Dávidnak csak egy parittyája volt. Ukrajna mögött pedig ott áll az egész nyugati világ, a világ vezető katonai és gazdasági hatalma, az USA, és még negyven csatlós országának az arzenálja és gazdasága. Így pedig inkább az a Góliát. De semmiképpen nem Dávid.
Csigorin
2023. február 27. 16:59
hatterhatalmi szoszolo ukran erdekekbol elsosorban beket kellene kovetelnie
letsgobrandon
2023. február 27. 16:45
értem én az ukránokat ... olyanok mint a románok .. bármire képesek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!