Török Gábor elemez: egyrészt Orbán Viktor útkeresésben van

2023. február 21. 15:50

Másrészt szerinte a kormányfő stratégiai célokban teljesen egyetért a nyugati szövetségesekkel, csak az eszközökben van különbség.

2023. február 21. 15:50
null

Török Gábor értékelte Orbán Viktor évértékelő beszédét. A politikai elemző azt nyilatkozta, hogy a brüsszelezős bírálatok csak a politikai kommunikáció szintjén számítanak, azoknál jóval fontosabbak voltak azok a mondatok, amelyek szerint a kormányfő elkötelezett a nyugati szövetségesekkel hatékony együttműködésben. Ez akár irányváltásra is utalhat – mondta az InfoRádióban.

Török Gábor meglátása szerint már Orbán Viktor számára is nyilvánvaló, hogy

amit most a nemzetközi szövetségi rendszerben visz”.

Az elemző meglátása szerint az évértékelő békepárti és háborúpárti megkülönböztetésénél jóval fontosabb, hogy a kormányfő azt mondta: a stratégiai célokban teljesen egyetért nyugati szövetségeseinkkel, csak az eszközökben van különbség.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. február 22. 11:21
Egyetért az EU stratégiai céljaival? Az elnégeresítéssel, az elmuzulmánosítással, a hús- és tejfogyasztás helyetti bogár- és kukacevéssel?
Ólat a trolloknak
2023. február 21. 21:38
Másrészt ostoba seggfej vagy..
kelemikes
2023. február 21. 20:55
Jeszenszky Géza Antall József külügyminisztere azt mondta, hogy Biden látogatásával bátorságot, határozottságot és erőt demonstrált, és emlékeztetett arra, hogy az amerikai elnök előtt már sok európai politikus járt Kijevben Zelenszkij elnöknél. "Aki nem ment el, az fél, vagy a másik félnek drukkol" – mondta Jeszenszky Géza, Orbán Viktor miniszterelnökre utalva. Jeszenszky megemlítette Orbán Viktor szombati évértékelő beszédét is, ami „egy ponton kísértetiesen emlékeztetett a '30-as évek katasztrofális külpolitikájára”, amikor a nyugati hatalmak azzal próbálták a béke felé terelni Adolf Hitlert, hogy sorozatosan rábólintottak területszerzéseire.
zakar zoltán béla
2023. február 21. 18:02
Az is-is ember rom ánca Kész Zolika lego viaduktjával...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!