Fordulat Szilágyi Liliána ügyében: elutasították Szilágyi Zoltán feljelentését

2023. február 21. 21:42

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntése értelmében a Magyar Úszó Szövetség által felállított eseti bizottság jog szerint járt el.

2023. február 21. 21:42
null

A Fővárosi Törvényszék (FT) jogerős döntése értelmében a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) által felállított eseti bizottság jog szerint járt el, így elutasította Szilágyi Zoltán rágalmazás és becsületsértés miatt tett feljelentését a Szilágyi Liliána ügyével foglalkozó testület tagjai ellen az őt elmarasztaló megállapításaik nyilvánosságra hozatala után.

A MÚSZ keddi közleményéből kiderül, a végzés indoklásában egyértelműen kimondja, hogy bizonyos ügyekben eljáró testületek adott esetekben kénytelenek olyan megállapításokat megfogalmazni, amely ugyan sértheti az eljárás alá vont személy jó hírnévhez fűződő jogait, ám nagyobb érdek fűződik ahhoz, hogy

ezeket a tényeket megosszák a közvéleménnyel.

A múlt héten született FT-végzés helyben hagyta az elsőfokú bíróság döntését, azaz jogerősen kimondta, hogy a Papp Gábor vezette testület semmilyen formában nem követett el sem rágalmazást, sem becsületsértést, azaz az eljárást bűncselekmény hiányában szüntette meg a törvényszék.

A MÚSZ kiemelte, a végzés szerint az eseti bizottság minden tekintetben jog szerint járt el, így megállapításait a tanúk meghallgatása mellett egy korábban született, jogerős bírósági ítéletre alapozta, amely egyértelműen kimondta, hogy Szilágyi Zoltán milyen cselekményeket követett el kiskorú lánya sérelmére korábban.

(MTI)

 

Nyitóképen: Szilágyi Liliána, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok. Fotó: Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

  

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2023. február 22. 10:42
rossz hir, a csaladon beluli eroszakot maganugynek tekinto orbanista csocseleknek.
nuknuk
2023. február 22. 10:30
Undorító, amikor családi ügyeket újságokban tárgyalnak. Ki a fene tudja, hogy mi történt valójában?
Ben Jeremiah
2023. február 22. 10:01
"bizonyos ügyekben eljáró testületek adott esetekben kénytelenek olyan megállapításokat megfogalmazni, amely ugyan sértheti az eljárás alá vont személy jó hírnévhez fűződő jogait, ám nagyobb érdek fűződik ahhoz, hogy ezeket a tényeket megosszák a közvéleménnyel." Azaz egy fisz-fasz társaság valakiről hoz egy megállapítást, ami tényszerűen egyáltalán nem igaz, de a nyugodtan nyilvánosságra hozhatja, mert a köznek érdeke, hogy a Nagy Köponti Bélyeggyűjtő Kör, vagy mijafa..zom társaság véleményét megismerhesse. 1. Nem igazán értem, hogy ez pl. hogy fér meg a sajtó útján elkövetett rágalmazással, hiszen a köznek érdeke az is, hogy fos újság megállapításitól ne fosztasszanak meg. 2. beláthatatlan lehetőségeket teremt: megalapítom nem úszók de ivók szövetségét, és hétről hétre állást foglalok, leírhatatlan aljas rágalmakat zúdítva másokra. A köznek joga van megismerni az állásfoglalásunkat.
zakar zoltán béla
2023. február 22. 09:42
simlis nénike
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!