Rég volt már ennyire erős a forint

2023. február 28. 13:47

Ennek érdekében a jegybank októbertől további intézkedéseket léptetett életbe.

2023. február 28. 13:47
null

Látványosan megerősödött az elmúlt hónapokban a forint. A magyar fizetőeszköz az októberi 430 forintos csúcsokhoz képest több mint 10 százalékkal erősödött, és a napokban már 380 forint alá is benézett az árfolyam – mutatott rá keddi cikkében az Index.

A lap tájékoztatott róla, hogy  a folyamatot a szakértők egyértelműen ahhoz kötik, hogy a jegybank októbertől további intézkedéseket léptetett életbe az infláció csökkentésére. Egyrészt a devizatartalék terhére devizaforrást biztosított a költségvetésnek a megnövekedett energiaszámlák kifizetésére. Ezzel az államnak nem kellett nagy tételben forintot vásárolnia.

Továbbá az infláció letörésére rekordmagasra, 18 százalékra emelte az irányadó kamatot,

amivel az EU-ban a legmagasabb, 18 százalékos lett az irányadó kamat.

Nyitókép: A Magyar Nemzeti Bank Facebook-oldala

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6.sztrovacsek
2023. február 28. 18:15
Hurráááááááá!!! Európa leggyengébb fizetőeszköze jobban teljesít!
SzkeptiKUSS
2023. február 28. 16:59
Magyarország exportorientált, már csak a méretéből fakadóan is. Tehát a cégbevételek jelentős része, euróban, dollárban érkezik. Nos , ők inkább a gyengébb forintban érdekeltek. Amikor 400 felett járt, jóval a ft, volt olyan aki arra "fogadott", hogy lesz ez jóval több is, bukott minimum 10 %-ot, aki csúcson váltott ft-ra és most vissza, az nyert minimum 5-8 %-ot minden teherrel együtt. Tiszta szélhámosság! Ilyen a való világ.
SzkeptiKUSS
2023. február 28. 16:37
Tegyük már helyre! A valuták közti árfolyamnak nem csak a gazdaság a mozgatórúgója, hanem a manipulálás is. Nagyjából, mint a tőzsde. Irányított "szerencsejáték". Már régesrég 350 alatt kellene lenni a forintnak a gazdasági teljesítmény alapján. Baromira ki van találva ez a pénzügyi rendszer.
fado
2023. február 28. 16:34
Balliberális ellenzék most szomi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!