„Oroszországgal számolni kell, akár tetszik, akár nem” – idézi a La Repubblica Szijjártó Pétert

2023. január 18. 12:34

A lap kiemeli azt is, hogy a tárcavezető szerint „Magyarország a világ egyik legnyitottabb gazdasága”.

2023. január 18. 12:34
null

A La Repubblica keddi cikkében arról ír: Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter országának tapasztalatáról beszélt a Világgazdasági Fórumon. A lap kiemeli, hogy a tárcavezető szerint Magyarország „a világ egyik legnyitottabb gazdasága, amely ráadásul Eurázsia központjában, Oroszországhoz közel helyezkedik el,

Számára a Kelet és Nyugat közötti tisztelet és bizalom stratégiai érdekű kérdések: Magyarország a háború által leginkább érintett országok között szerepel, és „szinte együttműködési kötelezettsége van”. De hogyan?

Ma a Hidegháború 2.0-ban élünk, de az eurázsiai együttműködés elvei már régóta érvényesnek és hatékonynak bizonyultak”

– tette hozzá Szijjártó. Számára az új globális kapcsolatok fordulópontjával „visszatérünk a felek kölcsönös tiszteletéhez, megértjük, hogy a fizikai és földrajzi valóságot a politikai ideológiák nem tudják legyőzni, és az országok közötti kommunikációs csatornákat fenn kell tartani". A tárcevezető szerint azonban „a decentralizáció minden kísérletének figyelembe kell vennie az egyes országok társadalmi-kulturális és politikai sajátosságait”.

Nyitókép: Facebook / Szijjártó Péter

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ozdiszatir
2023. január 19. 16:11
Igazad van te bohóc ..LESZÁMOLNI!
Hoth
2023. január 18. 23:38
Jah..akinek ez nem esik le,azt vagy megfizetik,vagy hülye ahhoz hogy észrevegye..."így vagy úgy de benne van"...(Robert de Niro...casino) Szóval lehet aki 20-30 éves az nem emlékszik tv hiradokra,a hidegháborúbol,meg a "szabadeuropa rádiobol"de mi igen..a szülők,nagyszülők feladata lenne felvilágosítást adni a fiataloknak...hogy halló..kincsecském...mi már ezt hallottuk,szinte szóról szóra...csak akkor a Szovjetunió minden tette,és cselekedete volt demokratikus és igazságos,mert az a szocializmus érdekében történt...most fordult a polaritás 180 fokot és az USA lett az élharcos,és szocializmus szót demokráciára cserélték,mert az jobban emészthető,az előbbinek van némi felhangja már az idősebb korosztály fülében...de konkrétan minden ugyanaz...szóval nem értem kb 30 év után miért kell ugyanabba a marxista judeobolsevik szarba belelépnünk
Dezsőke
2023. január 18. 16:22
Új hatalmi rendszer van kialakulóban. Eurázsia visz mindent, vezető nagyhatalom lehet - megválogatott urópai partnerekkel. Feltéve, hogy fénysebességgel modernizálódik.
-Zsolt-
2023. január 18. 13:43
Hamarosan erre masírozhattok: https://www.youtube.com/watch?v=dss4F5Tsd-Y
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!