Állati dolgok

2023. január 25. 13:45

Kutyapiszoárt helyeztetett ki a sétálóutcában Pikó András önkormányzata.

2023. január 25. 13:45
null
Pilhál György

„Kutyapiszoárt helyeztetett ki a nemrégiben sétálóutcává alakított Déri Miksa utcába Pikó András józsefvárosi önkormányzata. A százhúszezer forintért felállított betondarab azt a célt szolgálná, hogy a növények helyett azt vizeljék le az ebek. Nemes ötlet. (Mondjuk, el lehet képzelni az illemhelyet nem messze az orvosi szakrendelőtől és a játszótértől…)

Jut eszembe, a kreatív kerületvezetés korábban a helyi buszmegállók tetejére vadvirágos borítást tervezett, mondván, az odavonzza majd a méheket. Ez alighanem Karácsony Gergely méhlegelős ötletéből eredt, olyan, kaszálatlan területekre helyeztetett ki Nem gaz, méhlegelő! feliratú táblákat, ahol virág nem, csak gaz nőtt – persze a méhek fütyültek a gazra, mert azért ők sem hülyék. Volt, aki csak legyintett, az egész csak egy liberális trükk: így lehet lenyúlni a kaszálásra szánt közpénzt.

Az ötletelés csúcsa Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor nevéhez fűződik, aki gyepkarbantartási célból birkalegelők kialakítását szeretné a lakótelepeken, igaz, ehhez néhány nyájat is kell majd vásárolni. Erre mondta a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke: szép ökoló­giai gondolat a főtájépítész úré, ám nem árt tudni, egy valamirevaló nyájhoz más is kell, például terelőkutya, számadó juhász, furulyázó kisbojtár, nádkunyhó stb., meg persze valami akolféle is. Aztán arra gondolt-e a kreatív ötletgazda, mi lesz majd a járulékos birkapiszokkal? Hogy a rájuk szakosodott legyekről már ne is beszéljünk.

Állatvédőnk inkább a fűnyíró használatát javasolta a fővárosnak.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2023. január 25. 17:39
Most már csak a buziknak kell kihelyezni minden fára közlyukat nehogy mát csak a kutyák ééélvezzék az önkormányzati szeretetet.
01234567890
2023. január 25. 15:41
Kutyapiszoárt helyeztetett ki a sétálóutcában Pikó András önkormányzata. Az semmi, J. Zsóti kecskével akar dugni, megcsinálhatná a főműsorában, a hobbistában, sok Tv átvenné.
diós guba
2023. január 25. 14:53
Brit biofizikusok kimutatták,hogyha a kutyákat fluoreszcens kutyatáppal etetik, akkor éjszaka, az állatok által levizelt tárgyak világítani fognak. Az ötletből kiindulva az ily módon levizelt fluoreszkáló gömbökkel ki lehet váltani az éjszakai közvilágítás 20%-os villamos energia költségeit.
Syr Wullam
2023. január 25. 14:27
Demszky likes this. :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!