Alig veszünk könyveket, zuhan az újságeladás is – nemzetközi médiakonferenciát szervez az MCC

2023. január 24. 11:02

Programajánló!

2023. január 24. 11:02
null

Jelentősen átalakult a kiadói piac az utóbbi tíz évben. Csak Magyarországon olyan, korábban népszerű vagy a célcsoportjuk relációjában piacvezető lapok jelennek meg már csak online, mint a Világgazdaság vagy a 168óra. Az elektronikus médiumok is azzal szembesülnek, hogy a lineáris műsorfolyamkínálat nem vonzza az embereket, a nézettségi és hallgatottsági adatok zuhannak, világszerte – olvasható az MCC oldalán.

A médiapiac mellett a könyvpiacon sokkal mélyrehatóbb átalakulások figyelhetők meg.

A nyomtatott sajtótermékek példányszáma drasztikusan zuhan.

A régi szabály, hogy a lakosság fele könyvvásárló, sajnos nem érvényes már, mindössze 30%-a az európai lakosságnak vásárol évente legalább egy könyvet.

A 2021-ben megrendezett, nagy sikerű nemzetközi médiakonferenciát követően, nemzetközi és hazai szakemberek, kiadótulajdonosok, szerkesztők ezekre a kérdésekre keresik a választ két napon keresztül az MCC-ben. A programok január 25-én kezdődnek.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. január 24. 15:17
A nyomtatott újságért kevésbé fáj a szívem... Az tényleg nem túl környezetbarát... könyveket mai napig veszek... Azok működnek villany nélkül is... Márpedig azt bármikor lekapcsolhatják...
Szilágyi Miklós
2023. január 24. 13:55
Én szoktam venni könyvet is, újságot is. No persze az én vásárlási szokásaim a 80-as 90-es években alakultak ki.
telekaszter
2023. január 24. 13:51
Új könyvet én is ritkán veszek, kissé felment az áruk...inkább antikvárium. Az is benne van a kevesebb könyv vásárlásában, hogy nincs példa a gyerekek előtt, így még könnyebben ragadnak le teló/tévé előtt.
ThunderDan
2023. január 24. 13:31
Game over, sajnos. Nem túl biztatóak a világ kilátásai...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!