Hónapok kellenek, mire helyreállnak a hazai üzemanyagárak

2023. január 22. 21:24

Grád Ottó ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Magyarország mentességet kap a február 5-én életbe lépő orosz kőolajimport-tilalom alól.

2023. január 22. 21:24
null

Grád Ottó, az Ásványolaj Szövetség főtitkára az ATV Híradónak úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint még hónapok kellenek, mire az üzemanyagárak visszaállnak a 2021 novemberi szintre. A szakértő elmondta, a mai napig az látható, hogy jóval drágább a gázolaj a töltőállomásokon, mint a benzin.

Az ásványolaj szövetség főtitkára kijelentette, az Európa-szerte jellemző gázolajhiány is okozza azt, hogy a diesel üzemanyagok jelentősen többe kerülnek, mint a benzin, de ha az ellátás az orosz olaj révén biztosított lesz, annak meglesz a gyümölcse.

Azzal kapcsolatban, hogy hazánk mentességet kap a február 5-én életbe lépő orosz kőolajimport-tilalom alól, Grád Ottó kijelentette, az intézkedés megoldhatja az Európa-szerte jellemző gázolajhiányt itthon, illetve hosszú távon az árakat is mérsékelheti.

„A piacon újra érvényesülnek majd a normál piaci versenyfeltételek aminek eredményeképpen én azt gondolom, hogy az árak is vissza fognak térni arra a szintre, ami 2021. november 15. előtt jellemző volt” – szögezte le.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke úgy nyilatkozott, hogy a 27 százalék magyar ÁFA rekordmagasságú Európában, tehát a környező országokban, Ausztriában, Romániában 20 százalék, sehol nincs ekkora ÁFA. A független benzinkutak szövetségének elnöke szerint

a folytatódó orosz olajimport további árcsökkenést hozhat, a folyamat a kisebb töltőállomásoknál már most elindult.

Egri pesszimistább, szerinte egy év kell majd ahhoz, mire '21 novemberi szintre mérséklődnek az árak. 

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Domokos
2023. január 24. 09:35
Ez az egész arra megy ki hogy tönkre tegyék , földönfutóvá az embereket . Magyarországon van egy kiss bukkanó a terv megvalósitásában - hazafi kormány van , éppen ezért a multik által , áremelésekkel probálkoznak . Két legyet egy csapásra modszerrel , tönkre teszik az embereket és ezzel a kormány ellen probálják hergelni őket .. A cél az hogy mindent a multik uraljanak - még az életünket is .
Igazszó
2023. január 23. 18:52
Rohadjatok meg. Kutastól. Molostól. A tetves hernádit meg valaki feladhatná Zágrábba tértivevénnyel!
fatman
2023. január 23. 16:42
szemét barom!!! 100 forinttal nagyobb az árrés, mint korábban, ez az oka... rohadjatok meg!!!
luxusbatar
2023. január 23. 11:48
Ez a grád, meg a holtankoljakos kvótapicsa tehetnek a leginkább az üzemanyag-hisztiről, ami bedöntötte a 480-as árat. Hónapokig ment a hisztériakeltés, ami aztán beérett. Érdekes, egyik nap sehol nem volt benzin, másnap akár egy repülőt is megtankolhattam volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!