MOK-elnök: Az orvosok kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek

2023. január 23. 10:36

Kincses Gyula szerint sérül az orvosok autonómiája.

2023. január 23. 10:36
null

Figyelemfelhívást tett közzé honlapján a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége nevében Kincses Gyula, a kamara elnöke. Kincses levelében úgy fogalmazott, hogy a két hete életbe lévő új törvény és rendeletek következtében az orvosok kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek, sérül az autonómiájuk.

Kincses szerint a fekvőbeteg ellátásban dolgozó kollégáktól a megyei kórházhoz csatolás után a korábbi pótlékokat elvonták, a kórházátalakítás után az új intézményben a besorolási illetmény alacsonyabb lett. A listán többek között szerepel az is, hogy a sajtóban szaporodnak az orvosokat negatív hangvétellel említő cikkek.

– jelezte a MOK elnöke, aki szerint cselekvésre van szükség, amihez a kamara elnökségének véleménye és felhatalmazása szükséges

A Magyar Orvosi Kamara február 4-én a rendkívüli küldöttközgyűlésen közösen kell dönteniük, hogy milyen nyomásgyakorlási eszközt vetnek be a szakmai és egzisztenciális érdekeik megvédése érdekében.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2023. január 25. 00:15
Az autonómia sérül? Ezt nem tudom értelmezni, egy szakmánál sem. Népeknél, népcsoportoknál, kisebbségben élőknél értem. Az orvosi hivatás -épp mint a többi- elkötelezettségéből és függőségéből fakadóan hogyan lehetne autonóm? A betegekre, az őt eltartó társadalomra van utalva.
Neville
2023. január 23. 19:42
Én őszintén szólva már eléggé unom, hogy az orvosoknak soha semmi se jó, miközben az elmúlt években ők aztán tényleg mindent megkaptak, gyakran full kivételezett kaszt lettek az állami munkavállalók között. Én nem sajnálom tőlük, szó se róla, de mikor cserébe azt látom, hogy így is azt lesik, hogy ne kelljen valamit megcsinálni, kissé zavar.
B I L
2023. január 23. 14:59
Amióta megszűnt a hálapénz azóta sajnáltatják magukat.
Bolognese
2023. január 23. 14:17
Talán nem kellett volna nekik részt venni a kamu kovidban ami túlszárnyalta a holokausztot is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!