Sajtóhírek szerint Magyarország HIMARS-okat készül vásárolni

2023. január 16. 12:43

A régió szinte összes országának van hasonló eszköze.

2023. január 16. 12:43
null

A Szabad Európa úgy értesült, hogy Magyarország HIMARS-ok beszerzését tervezi, állításuk szerint nem először merült fel, hogy az Ukrajnában is bevált eszközöket szerezzenek be. Az amerikai rakétatüzérségi rendszer beszerzéséről még információik szerint nincs végleges döntés a Honvédelmi Minisztériumnál, ám a NATO keleti szárnyának országai már rendelkeznek HIMARS-szal, vagy szerződésük van annak beszerzésére és szállítására.

Románia 54 darab HIMARS megvásárlására van szerződése, a lap úgy tudja, hogy Magyarországnak körülbelül fele ekkora mennyiség lenne elegendő. Arról, hogy mennyibe is kerül egy ilyen eszköz beszerzése, nincs információ, ugyanis sok függ attól, hogy az Egyesült Államoknak mikorra kell leszállítania. 

A Szabad Európa szerint keleti szomszédunk az első 18 darabért másfélmilliárd dollárt fizethetett, míg Észtország hat HIMARS-ért 500 millió dollárt adhatott.

Nyitókép: Gints Ivuskans / AFP

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egon samu
2023. január 17. 13:01
Amerikai szemét helyett használható dolgokra kellene a pénzt kiadni.
sorivo4
2023. január 16. 19:00
"az Egyesült Államoknak mikorra kell leszállítania" Mostanában csak az ukránoknak szállítanak. Talán tőlük kellene inkább venni, pár alig használtat diszkont áron.
sorivo4
2023. január 16. 18:54
Csak hogy tudjuk mivel állunk szemben. De mivel mindenkinek ez van, nekünk jobb kell annál, és elég.
Zolotarjov
2023. január 16. 17:07
A magyar haderőt a megmaradt Ukrajna, és a románok ellen fejlesztjük..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!