Hősi halottá nyilvánítanák az Újbudán meggyilkolt rendőrt

2023. január 13. 11:02

Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy együttérzésükről biztosítják kollégájuk hozzátartozóit.

2023. január 13. 11:02
null

A rendőrség elindította a csütörtök este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát – jelentette be a rendőrség szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf elmondta, hogy együttérzésükről biztosítják kollégájuk hozzátartozóit.

Csütörtök este tíz óra után többen is bejelentést tettek a rendőrségen, hogy a főváros XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy lakó egy másikra próbálja rátörni az ajtót.

Az elmúlt években kialakított szigorú protokoll szerint több rendőri egység is elindult a helyszínre, az egyik a sértettel vette fel a kapcsolatot, míg a másik, egy három rendőrből álló csoport a támadó elszámoltatását, elfogását kezdte meg – közölte a szóvivő.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült.

Ott az egyik járőr figyelmeztetőlövést követően lábon lőtte őt, majd elfogták. A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, valamint a támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.

(MTI)

Niytókép: Mandiner illusztráció

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. január 15. 20:30
Ez a szerencsétlen, akiből hőst fabrikálnának, két társával, állig fegyverben, a törvénnyel a háta mögött képtelen volt szabályos intézkedéssel, sérülés nélkül végrehajtani egy drogos barom elfogását és előállítását. Bár főtörzsörmester volt, de szemmel láthatóan nem volt képes felkészülni erre az évek során, no meg a társai sem. Írhatnám, hogy sajnálom, de 2006 után a pénzbehajtókat, cigányvédőket, buzivédőket nem sajnálom. A karma dolgozik. Gyurcsótány szabadlábon, az országgyűlésben pusztít, Budaházi és társai ellen pedig végtelen eljárás folyik, jogtiprással. Ahol mindez megtörténhet, ott minden bíró, ügyész, rendőr pusztuljon!
Lajoss
2023. január 14. 10:02
Sokra megy vele..Isten nyugosztalja.
I_Isti
2023. január 13. 12:29
Kezdjünk aláírásgyűjtésbe, hogy a rendőrök is kapjanak minimum repeszálló mellényeket, hogy ha ilyesmi intézkedés van, akkor legalább a kés ellen védve legyenek legalább a legfontosabb szerveik? (Lőfegyveres elkövető esetén úgyis a tek az illetékes, vagy speciálisabb rendőrök.)
szürkeSzarvas
2023. január 13. 12:12
Esetleg cigány"fiatal" ,beherbálozva? Mert akkor csak "üzemi baleset". Valamiert nagy a titkolózás a gyilkosról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!