Szombaton is tüntetnek a pedagógusokért

2022. december 03. 17:44

A felvételek alapján eddig alig ezren lehetnek a demonstráción, amelyen Pankotai Lili és Molnár Áron – noÁr is beszédet mond majd.

2022. december 03. 17:44
null

Szombat délután 5 órára tüntetést hirdetett a Klebelsberg Központ budapesti épülete elé a Tanítanék Mozgalom. A Telex helyi tudósítója szerint délután ötre körülbelül ezer embert gyűlt össze az intézet előtt. A tüntetésen az esemény meghirdetett programja alapján tanárok, diákok, pedagógusok és szakszervezetek, illetve szülők is részt vesznek. Mellettük felszólal többek között

az ADOM Diákmozgalom, Pankotai Lili, Molnár Áron – noÁr, az Egységes Diákfront,

több kirúgott, korábban a Kölcseyben dolgozó tanár, a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is.

„Pintér Sándor belügyminiszter ámokfutását nem tűrhetjük tovább, a nevéhez köthető november végi elbocsátások kizárólag a kegyetlen megtorlásról szólnak. Pintér mellett azonban ideje felelősségre vonnunk a tankerületi vezetőket is, akik mindeddig tétlenül nézték mindezt” – állt korában a Tanítanék közleményében az eseményről.

A Telex szerint Budapesten az újabb demonstrációk azután kezdődtek, hogy szerda napközben a Belügyminisztérium közleményéből derült ki, hogy újabb nyolc tanárnak szűnik meg rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonya december elsejétől, a polgári engedetlenségben való részvételük miatt.

Nyitókép: Facebook/PRESSIO 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nicki
2022. december 04. 16:33
Ez a szerencsetlen Kuncze melyik moziban volt?
SzaZo
2022. december 04. 09:03
Mi a különbség a pedofil és a pedagógus között? Az, hogy a pedofil tényleg szereti a gyerekeket.
Rocktoberi
2022. december 03. 23:29
"Pintér mellett azonban ideje felelősségre vonnunk a tankerületi vezetőket is, akik mindeddig tétlenül nézték mindezt” – állt korában a Tanítanék közleményében az eseményről." Ezek valami igen ütős cuccot tolnak.
nuknuk
2022. december 03. 21:57
Állítólag az orvosok nem kapják meg 2023-ban a fizetésemelést, mert a hülye "pédagógusnak kő a píz".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!