TGM: Amit Orbán csinál, az infantilis hazudozás, gyengeség, hatalom nélküli trükközés

2022. december 26. 07:13

A filozófus szerint a magyar miniszterelnöknek már nincs hatalma.

2022. december 26. 07:13
null

A filozófus a HVG-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy minden szempontból egy katasztrófa közepén vagyunk, ugyanis már nyolcmilliárd ember él a Földön, ennyit azonban bolygónk nem képes eltartani, aztán itt van a klímakatasztrófa, járványok, 

„a migránsok iránti gyűlölet, az orosz–ukrán háború, ahol két gyilkos nacionalizmus néz szembe egymással”.

Tamás Gáspár Miklós úgy folytatta: „ha mindez nem volna elég, Magyarországon kitört a téboly”. Ezt azzal indokolta, hogy míg a kormány azt mondja, nem szavazza meg az Oroszország-ellenes szankciókat, közben megteszi ezt, a lakosság fele pedig ezt el is hiszi.

– jelentette ki. 

A migrációról

Az interjú bevándorlásról és migrációról szóló részében TGM úgy fogalmaz, hogy „amikor Marokkó megnyert valamilyen fontos meccset, Belgiumban és Franciaországban – miután a bevándorló lakosság egy része nem azonosul azzal az országgal, amiben él, hanem a saját etnikai csoportjával – zavargások törtek ki”.

 – jelentette ki a filozófus. 

Tamás Gáspár Miklós szerint az illegális bevándorlók „nem tudnak integrálódni, ez igaz, de az sem megoldás, hogy nem engedjük be őket”.

A miniszterelnökről

Orbán Viktorról TGM úgy fogalmaz, hogy a magyar miniszterelnök „nem számít sokat ebben a pillanatban”. Úgy folytatta, hogy amit a kormányfő jelenleg csinál, 

az infantilis hazudozás, gyengeség, hatalom nélküli trükközés.

Kijelentette, „pár héttel ezelőtt nem mondhatta volna azt Matolcsy, amit mondott, vagy Ókovács nem bírálhatta volna az egyik fideszes megmondóembert”.

– jegyezte meg. 

 Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2022. december 29. 04:20
Féleszű.
Odone Ricci
2022. december 27. 16:41
Kegyelmed nem fél, hogy kiebrudalják ebből a "diktatórikus" országból ?
tollas60
2022. december 27. 13:30
TGM úgy tűnik megúnta az életét, egyelőre maga ellen követ el karaktergyilkosságot. Ég áldja megtébolyult lelkét!
Ergit
2022. december 27. 13:23
Mindig mondtam, az agyérelmeszesedés nagyon komoly probléma, főleg, hogy ha egy agyérelmeszesedett ember szavát elhiszik!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!