„Nehezebb helyzetben van, mint én” – Orbán megérti Matolcsy viselkedését

2022. december 21. 11:50

A kormányfő kommentálta a jegybankelnök korábbi megjegyzését is.

2022. december 21. 11:50
null

Matolcsy György minapi megjegyzéséről is kérdezték Orbán VIktort az év utolsó Kormányinfóján, aki szerint nagyon nehéz helyzetben van, többoldali nyomás alatt áll a jegybankelnök.

„Nagyon régen volt olyan nehéz helyzetben jegybankelnök, mint most, mert az infláció 20 százalék felett van. A magas kamatok ellehetetlenítik a vállalkozói rétegeket,

ezért megértem, hogy a jegybankelnök unortodox módon viselkedik mostanság” 

– fogalmazott a kormányfő.

Orbán a brüsszeli korrupcióról: Fel kellene számolni az Európai Parlamentet

2023-ban a legfontosabb az lesz, hogy kimaradjunk a háborúból, az európai recesszióból, decemberre 10 százalék alatti legyen az infláció, és 30 évre emelkedjen a nők körében az szja-mentesség, akik vállalnak gyereket, sorolta a célkitűzéseket a miniszterelnök. Kövesse velünk élőben a 10 órakor kezdődő évértékelő kormányinfót!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. december 21. 15:31
És van bőr a képén Matolcsyra fogni. Hát már nem is sorosbrüsszelgyurcsány?... Nem is tudtam, hogy Matolcsy lett a kormányfő, aki vészhelyzeti rendeleti kormányzás címén egyik hibás rendeletet hozza a másik után, ráérős estéin meg a költségvetést módosítgatja folyamatosan! Hogy is mondta Orbán, a vészhelyzeti rendeletekkel kapcsolatban? Ha ő hozza a rendeleteket, természetesen a felelősség is az övé!! Na ennyit O.V. ígéreteiről!..
confitür
2022. december 21. 15:06
A pénzügyminiszternek, és a jegybankelnöknek egyezségre kell jutnia.
Pukedli
2022. december 21. 13:37
.
Namond
2022. december 21. 13:34
Matolcsy tényleg nehéz helyzetben van, különösen ha Orbán szerint ő felel az árszabályozásért és inflációért, a forint vásárlóértéke - árfolyam védelme pedig szóba sem kerülhet. Mert ugye Orbán kormánya ócsítja a magyar munkaerőt és a forintot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!