Fudan-ügy: Baranyi Krisztina az Alkotmánybírósághoz fordul

2022. december 22. 14:04

Ferencváros polgármestere a Facebookon reagált a hírre, hogy az Alkotmánybíróság elkaszálta a népszavazási kezdeményezését.

2022. december 22. 14:04
null

Baranyi Krisztina Facebook-posztját azzal indítja, hogy a híroldalakról tudta meg, hogy a Fővárosi Törvényszék megtagadta a helyi választási bizottság (HVB) által jóváhagyott népszavazási kérdések hitelesítését.

– jelezte Baranyi, aki szerint „nem mindegy az időzítés sem”, ugyanis állítása szerint a kézhezvételtől számítva „nyolc napunk van alkotmányjogi panasszal élni, aminek az elkészítése Karácsony (sic) közben azért nehezebb”.

Az illetékes az ügyvédeinknek, hivatalnokainknak is van családja, és ezt pontosan tudják a Törvényszéken is. De azért ezt az akadályt meg fogjuk ugrani: természetesen megtesszük a lehetséges jogi lépéseket – közölte a kerületvezető.

„Orbán Viktor a 2021 június 10-én tartott Kormányinfón kijelentette: népszavazás fog dönteni a Fudanról. Azóta a fideszes többségű Országgyűlés megakadályozta, hogy a választások napján legyen a Fudanról népszavazás. (Megszavazta viszont, hogy legyen óvodások nem váltó műtétjéről.)” – írta Baranyi.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Benedek Zsolt
2022. december 22. 23:35
https://www.youtube.com/watch?v=5YQswiDFo74 https://www.youtube.com/watch?v=OjAv_4ieWh4 https://www.youtube.com/watch?v=XIdulrkfC8I https://www.youtube.com/watch?v=Yr9LK4rwHM4
Pierre
2022. december 22. 22:11
Mo-on csak orban viktor rendezhet nepszavazast. Manipulativ kerdesekkel, teljesen mindegy, milyen eredmennyel, ugyis oriasi gyozelemnek lesz elmeselve.
MyOp
2022. december 22. 18:36
A mi Bölcs Vezérünk tudja, hogy ebben a kérdésben, abban szavazó táborban nem nyerhet így az Alkotmánybíróság függetlenül döntött a lakosság helyett,márcsak azért is, hogy nehogy a helyi, jelen esetben, prolik véletlenül rosszul döntsenek. Ilyenkor így szokás, az előrelátó Kedves Vezető kihúzza az elálló fülű asszony méregfogát. Ettől sajátságos az illiberális demokrácia, afféle hungarikum. A lényeg, hogy mindenki maradjon fehér, vagy legalább próbáljon meg az lenni. Még a bányárémek is.
bölcsbagoly
2022. december 22. 16:52
TE lófejű és verébagyú némber, Salgótarjánban nem hallottál róla, hogy nemzetközi szerződésekről nem lehet népszavazást kiírni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!