Baranyi Krisztina hoppon maradt: nem lesz Fudan-népszavazás

2022. december 22. 09:41

A Fővárosi Törvényszék szerint az előzőleg a helyi választási bizottság által jóváhagyott népszavazási kérdés nem eléggé egyértelmű.

2022. december 22. 09:41
null

A Fővárosi Törvényszék három magánszemély felülvizsgálati kérelmét vizsgálva azt a döntést hozta meg, hogy a IX. kerületbe tervezett Fudan-beruházás elkaszálása miatt tervezett helyi népszavazást nem lehet megtartani –írja a 24. A bíróság szerint a kérdések nem elég egyértelműek,

így megtagadták a helyi választási bizottság (HVB) által jóváhagyott népszavazási kérdések hitelesítését.

Ferencváros polgármestere szeptemberben nyújtott be népszavazásra két kérdést, az egyik kérdés a kerületi ingatlanok átadásával kapcsolatos volt, míg a másik az eredeti tervtől, a Diákváros építésétől eltérő beruházás megvalósítását gátolná. A választási bizottság csak az utóbbit erősítette meg. A Fővárosi Törvényszák friss ítéletében ezt a HVB-s döntést utasította el. 

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. december 27. 13:30
Baranyi Krisztina hoppon maradt: nem lesz Fudan-népszavazás, mert nem lesz Fudan se.
5m007h 0p3ra70r
2022. december 22. 14:50
"Ferencváros polgármestere szeptemberben nyújtott be népszavazásra két kérdést, az egyik kérdés a kerületi ingatlanok átadásával kapcsolatos volt" Nooormális?
nuknuk
2022. december 22. 12:48
Olyan hülye várost még nem láttam, ahova nem kell egy világhírű egyetem. Kivéve a gatyás, félhülye pesti panelprolikat.
Brandon the great Negro
2022. december 22. 12:26
Az Orbán Ráhel interjú után ugrott elém a Baranyi cikk fejléce. Aztaqrva micsoda kontraszt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!