Civil szervezetek petíciót indítottak azért, hogy a Lánchíd végleg autómentessé váljon

2022. december 20. 16:18

A múlt héten átadott híd végleges forgalmi rendjéről fél év múlva fognak dönteni.

2022. december 20. 16:18
null

Petíciót indított több, mint egy tucat civil szervezet annak érdekében, hogy személygépjárművel ne lehessen áthajtani a Lánchídon.

Bár a múlt heti átadás után jelenleg is autómentesnek tekinthető a két évig újított híd – melyre csak a taxik, a motorosok, és a buszok hajthatnak a gyalogosokon kívül – de a végleges  forgalmi rendről 2023 nyarán fognak dönteni.

A petíciózók szerint korábban a „hídon szinte lehetetlen volt közlekedni az állandó forgalmi dugók miatt, most azonban egy vonzó útvonallá válik a fenntartható közlekedési eszközöket előnyben részesítők számára.”

Azt akarják, hogy legyen „szabad az út a Lánchídon a buszok, a taxik, a motorral és kerékpárral közlekedők számára!”

A kezdeményezéshez eddig az alábbi szervezetek csatlakoztak:  A járda a gyalogosoké; Extinction Rebellion Magyarország; Fridays For Future Magyarország; Kortárs Építészeti Központ – KÉK; Közlekedő Tömeg Egyesület; Kis Távolságok Városa Alapítvány; Kulcs a városhoz, kulcs a közélethez Egyesület; Levegő Munkacsoport; Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség; Magyar Kerékpárosklub; Magyar Közlekedési Klub; Miutcánk; Rehab Critical Mass Alapítvány; Újlipótváros Szuperblokk Civil Társaság; Város és Mobilitás Intézet; Velo Budapest. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. december 21. 17:25
Azután meg lehet hőzöngeni a dugók és a tömegközlekedés túlterheltsége miatt! Persze "civil" szervezetek értjük mi.......
Balango
2022. december 21. 09:49
Az is hülye, aki Budapesten él.
Pitipalmo
2022. december 21. 08:40
Támogatom!!!!! De a teljes felújítás összegét dobják össze a peticiózók a kormánynak. Az majd épít újhidat mellé.
Vallasz Vilmos
2022. december 20. 22:34
Ezek az aláíró civilszervezetek mennyi támogatást kaptak az önkormányzattól? Példa: Óbudai egyesület, jól látható, hogy a nyilvánosságot manipulálja az önkormányzat érdekében. Ezen egyesület elnöke évente 1 milliót kap tanácsadóként, olyan témában osztja az észt amelyhez végzettsége nincsen. Maga az egyesület 5 milliót kap évente. Ezenfelül kiemelt helyen ingyen iroda. Szóval nem a lakosság érdekeit képviselik, hanem az önkormányzatét. Ez nem civilszervezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!