Vona Gábor: Amikor Orbán Messiről beszél, önmagáról is beszél

2022. december 24. 10:41

Az ATV Öt című műsorából kiderült: „Messi a labdarúgás Jézus Krisztásává válik”, konkrétan be kellene vezetni jegyrendszert, de az is, hogy Orbán Viktor „nem gyalulta le Matolcsyt”.

2022. december 24. 10:41
null

Az ATV Öt című pénteki műsorában ismét áttekintették a csatorna kormánykritikus vendégei a hét szerintük legfontosabb közéleti híreit. Az adás során ennek mentén Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója, Lionel Messi világbajnoki győzelme, de még az is szóba került, hogy Konok Péter miért vezetné be hazánkban a jegyrendszert.

A miniszterelnök sajtótájékoztatójáról

Az adás vendégei, név szerint Konok Péter, Vona Gábor, Ceglédi Zoltán és Hont András egyenként is értékelték a magyar kormányfő nemzetközi sajtótájékoztatóját. Az esemény értékelése kapcsán kiderült az is, hogy

Volt róla kérdés, többször is visszatértek rá. Vezetői lojalitást szerintem ilyen módon kell mutatni. Tehát hogy nem nyírta ki,  megértem őt, stb., de érzékeltette, hogy nincsenek egy platformon” – fogalmazott a politikai elemző.

Konok Péter: Akkor legyen konkrétan jegyrendszer

Az adás során a jelenlegi gazdasági helyzet is szóba került. Az árstopok, termékek kapcsán ugyanakkor meglepő következtetésre jutott az adás egyik vendége.

A jegyrendszer be van vezetve most is. Ne csináljunk úgy, mintha nem lenne jegyrendszer. Akkor legyen jegyrendszer rendesen” – fogalmazott a történész. „Úgy gondolom, hogy az a probléma itten, hogy van már például egy jegyrendszerünk, és a politikai audiumát senki nem meri vállalni, hogy akkor legyen konkrétan jegyrendszer. Az elosztás legyen fontosabb, mint a felhalmozás és valamilyen módon oldjuk meg” – érvelt Konok.

Ha van valamilyen értelme, egy normalitása az államnak, „amit számon lehet rajta kérni, és amit magától állít, akkor igenis ilyenkor lenne szerepe abban, hogy hasson oda,

– fejtegette a történész. Gondolatmenetét a témában cikkünk végén található videóban, 17 perc 56 másodperctől kezdődően hallgathatja vissza.

Orbán Viktorról és Messi világbajnoki győzelméről

Argentína és Lionel Messi világbajnoki győzelme, valamint Orbán Viktor erre adott reakciója is szóba került a műsorban. Utóbbi kapcsán a Második Reformkor Alapítvány alapítója elmondta: szerinte arról van szó, hogy egyfajta vallási képről beszélhetünk. Arról, hogy „itt Messi a labdarúgás Jézus Krisztásává válik”.

Vona Gábor szerint „egyébként picit amikor Messiről beszél (Orbán Viktor – a szerk.), akkor én nem tudom nem érezni azt, hogy önmagáról is beszél egy picit”.

– véli a Jobbik korábbi elnöke.

A teljes adást az alábbi videóban, Vona Gábor okfejtése Orbán Viktor megváltástörténete kapcsán pedig 43:18-tól kezdődően nézhető vissza:

 

Nyitókép: Képernyőkép/YouTube-videó

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. december 24. 17:35
Kuulimaas Ede
Volo
2022. december 24. 14:01
"...mert a szabad piac perpillanat nem működik...” Te szerencsétlen a szabad piac, az első szankció bevezetése óta nem működik! Nem nálunk, sehol Európában! A szankció és a szabad piac egymással összeférhetetlen fogalmak!
KBA98
2022. december 24. 13:06
ti annyira senkik vagytok, hogy még a napra is féltékenyek vagytok - ha süt!
5m007h 0p3ra70r
2022. december 24. 12:17
"A jegyrendszer be van vezetve most is" A skandináv államokban soha meg sem szűnt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!