Köznevelési konzultációt tart pénteken a Belügyminisztérium – fordulópont jöhet a tanárok ügyében

2022. december 16. 06:58

Az eseményen Pintér Sándor belügyminiszter is részt vesz.

2022. december 16. 06:58
null

Elsőként a Mandiner számolt be arról, hogy a Belügyminisztérium december 16-ra, péntekre könevelési konzultációt hív össze Budapesten. Lapunknak Rétvári Bence miniszterhelyettes szerdán azt nyilatkozta,

A Belügyminisztérium miniszterhelyettese arra kérte a baloldali politikusokat, se itthon, se külföldön ne akadályozzák a brüsszeli megállapodást és a pedagógusbérek nagyarányú emelését.

Pintér Sándor is jelen lesz

A tárca csütörtök este közleményt jutatott el az MTI-hez, melyben arról írtak, hogy a rendezvényről az elmúlt időszakban számos minden alapot nélkülöző, hangulatkeltő információ jelent meg. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Civil Közoktatási Platform december 15-én közzétett, számos médiaorgánumon megjelent nyílt levele is téves információkon alapul.

Mint ismert a Platform nyílt levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben felszólították, ne csak Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár legyen jelen a pénteki szakmai egyeztetésen.

Erre reagált a tárca, és a közleményben hangsúlyozta, hogy 

mivel a találkozót a belügyminiszter hívta életre, így természetes, hogy azon részt vesz.

 

(Mandiner/MTI)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ChatBot
2022. december 16. 12:19
Az oktatást csak rendőrállamokban irányítják rendőrtábornokok.
llnnhegyi
2022. december 16. 09:43
Pintér Sándor belügyminiszter úr! Kérem ,hogy a találkozóra vitessen be,több zsák pogácsát, herőcét, 200 füzér fügét! Üdítőt. Rengeteg éhenkórász szakszervezetes ott lesz! Biztassa őket: Nézzék az EU falitábláját. Üzennek ott,hogy mikor küldik a pénzt Magyarországra!
olajfa1
2022. december 16. 09:05
Szülők is... és a "végfelhasználók... azaz a MUNKAADÓK" is részt vesznek ezen a "konzultáción"? Mert pl a munkaadóknak nagyon nem előnyös az hogy olyan személyek jönnek ki az iskolapadokból akik jó alapos szaftos magyarsággal el tudja mondani a főnöknek hogy ő akkor kezdi el a munkát amikor neki az megfelel... MERT Ő EGY SZABAD EMBER és különben sem adott neki szivárványos munkaruhát!...
MintaPedagógus
2022. december 16. 09:02
Remélem minél több provokáló anarchista megjelenik az ülésen. Pintér úr majd szépen helyreteszi őket, már egyetlen tekintetével. Hétfőtől irány dolgozni még 3 napot, aztán pihenhetnek 1 hónapot. (Én nem, folytatom a projektnapunk előkészületeit a nagy évfordulóra.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!