LMBTQI-képzést indít tanároknak a Labrisz Leszbikus Egyesület

2022. december 30. 22:30

A képzés elvégzése után a résztvevők „be tudnak építeni szexuális és nemi kisebbségeket érintő tartalmat az óráikba”.

2022. december 30. 22:30
null

A Labrisz Leszbikus Egyesület közösségi oldalán ismertette, hogy hamarosan Pécsett, Szegeden és Budapesten indítanak oktatási projektet Befogadó Terek néven.

Mint írták, a projekt célja, hogy „minél több olyan iskola legyen Magyarországon, ahol a szexuális és nemi kisebbségekhez tartozó diákok biztonságban érzik magukat, önmaguk lehetnek és kibontakoztathatják képességeiket”.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy úgy vallják,

Számukra egy 16 órás ingyenes továbbképzést állítottak össze, melynek elvégzése után a résztvevők többek között eligazodnak az LMBTQI fogalmak között, valamint „ismerik a homofób és transzfób törvény negatív társadalmi hatásait”. Illetve „ahol relevánsnak érzik, be tudnak építeni szexuális és nemi kisebbségeket érintő tartalmat az óráikba” – sorolják.

A képzés elvégzéséről tanúsítványt is kiállítanak

A képzést az Amnesty International Magyarország, valamint a Labrisz Leszbikus Egyesület szakemberei és trénerei tartják. A 16 órás tanfolyam elvégzéséről pedig tanúsítványt is kiállítanak – olvasható a Labrisz Facebook-oldalán.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

 

 

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belorusz
2023. január 04. 10:45
Én biztos maradi vagyok, de 1 hete csak nézek ki a fejemből. Akkor mondta el a lányom, hogy az unokámnak karácsony előtt francia katolikus iskolában (7. osztályos lenne itt, ott máshogy számozzák az osztályokat) biológia órán kiselőadást kellet tartani. A címe: A terhesség megelőzés egyik módszere a megszakított közösülés. Voltak mások akikre az óvszer használatot vagy a méhen belüli eszközöket osztották. Ezzel párhuzamosan a számunkra hagyományos biológiai ismeretekről szó nem esik.
Reszelő Aladár
2023. január 04. 09:04
Feszegetik a pofonládát. Azt már nehezebben látom, hogy hogyan lesz egy kémiaóra inkluzív, gondolom a transzokat nem marja meg a sav, hiszen akkor a sav is transzfób lehetne. Mondjuk ha az, akkor meg nincs helye az iskolában meg a tanmenetben sem.
Wolfram004
2023. január 04. 00:31
- Maga hogy látja a leszbikus párok helyzetét? - Leginkább full HD-ben... https://debeste.de/upload/75dedff89b4fe62e5cd688ba8e4c7ca65477.jpg
kombinátor
2023. január 03. 20:37
azért ez beszarás..... bárki, bármiről tarthat "felvilágosító" előadást gyerekeknek, tanároknak????? mi van, ha valaki a szarevésre akar "érzékenyíteni" ??? elég ha kitalálja? azt hiszi az ember, hogy az állami iskoláknak van egy központi menetrendje és attól nem lehet eltérni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!